OraNoua.ro
Publicat în 10 ianuarie 2012, 19:17 / 305 elite & idei

Gabriel Zbarcea: Unde te angajezi in 2012?

Gabriel Zbarcea: Unde te angajezi in 2012?
+ Observator • + Social

Cei care au pregatire in limbi straine, studii europene, relatii international sau comunicare au slabe sanse sa-si gaseasca un job anul acesta. In 2012 se cauta contabili, medici, avocati, IT-isti sau specialisti in coaching.

„2012 nu este departe de 2011, deci, probabil, trendul din 2011 va continua. Vor fi cautate meserii in IT, in finante-contabilitate si, bineinteles, mestesugurile, care vor fi in crestere. Cred ca domeniul financiar va descreste, la fel ca si cel bugetar”, a declarat pentru Ziarul Financiar Marian Popa, Central and Eastern Europe managing director al Endava.

Daca inainte de criza, toata lumea isi gasea de munca, anul acesta, cel mai greu va fi pentru tinerii fara experienta.

In opinia lui Gabriel Zbarcea, managing partener la Tuca Zbarcea & Asociatii, in 2012, va creste cererea de specialisti in sistemul medical, invatamant, in cercetare, dar si constructii, agricultura, industria hoteliera, industria usoara.

„Va creste cota avocatilor, caci se intampla multe litigii, cea a medicilor, fie acestia cu cabinete mici, individuale. Se va accentua rolul meseriilor de tip – tocmai pentru ca profesionistii sunt, multi dintre ei, dezorientati in privinta propriului viitor si a felului in care este cazul sa-si contureze cariera, identitatea profesionala”, spune si Mihaela Nicola, CEO-ul The Group.

Marius Ghenea, presedintele Fit Distribution, spune ca pentru anumite specializari ne confruntam cu o situatie intalnita in anii 2007 si 2008 pe…

sursa: http://www.business24.ro/articole/gabriel+zbarcea

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe