OraNoua.ro
Publicat în 10 ianuarie 2012, 19:17 / 235 elite & idei

Gabriel Zbarcea: Unde te angajezi in 2012?

Gabriel Zbarcea: Unde te angajezi in 2012?
+ Observator • + Social

Cei care au pregatire in limbi straine, studii europene, relatii international sau comunicare au slabe sanse sa-si gaseasca un job anul acesta. In 2012 se cauta contabili, medici, avocati, IT-isti sau specialisti in coaching.

„2012 nu este departe de 2011, deci, probabil, trendul din 2011 va continua. Vor fi cautate meserii in IT, in finante-contabilitate si, bineinteles, mestesugurile, care vor fi in crestere. Cred ca domeniul financiar va descreste, la fel ca si cel bugetar”, a declarat pentru Ziarul Financiar Marian Popa, Central and Eastern Europe managing director al Endava.

Daca inainte de criza, toata lumea isi gasea de munca, anul acesta, cel mai greu va fi pentru tinerii fara experienta.

In opinia lui Gabriel Zbarcea, managing partener la Tuca Zbarcea & Asociatii, in 2012, va creste cererea de specialisti in sistemul medical, invatamant, in cercetare, dar si constructii, agricultura, industria hoteliera, industria usoara.

„Va creste cota avocatilor, caci se intampla multe litigii, cea a medicilor, fie acestia cu cabinete mici, individuale. Se va accentua rolul meseriilor de tip – tocmai pentru ca profesionistii sunt, multi dintre ei, dezorientati in privinta propriului viitor si a felului in care este cazul sa-si contureze cariera, identitatea profesionala”, spune si Mihaela Nicola, CEO-ul The Group.

Marius Ghenea, presedintele Fit Distribution, spune ca pentru anumite specializari ne confruntam cu o situatie intalnita in anii 2007 si 2008 pe…

sursa: http://www.business24.ro/articole/gabriel+zbarcea

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe