OraNoua.ro
Publicat în 14 octombrie 2015, 16:49 / 191 elite & idei

Gabriela Podașcă: Invitaţie masă rotundă Modificarea Legii Tinerilor – prioritate pentru agenda partidelor politice

Gabriela Podașcă: Invitaţie masă rotundă Modificarea Legii Tinerilor – prioritate pentru agenda partidelor politice
Gabriela Podasca

Stimate domnule,

 

În România trăiesc mai mult de 6 milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani. Ponderea ridicată în rândul populaţiei generale ne semnalează importanţa majoră pe care tinerii trebuie să o aibă pe agenda de politici publice a oricărui partid politic, nu doar pe cea a departamentelor de tineret.

 

Respectând responsabilitatea generală a statelor membre pentru politica în domeniul tineretului, strategia Uniunii Europene (UE) pentru tineret, aprobată de miniștrii de resort, stabilește un cadru de cooperare care acoperă anii 2010-2018. Acesta are două obiective principale: de a oferi mai multe oportunități egale pentru tineri în educație și pe piața muncii și de a încuraja tinerii să participe activ în societate.

 

În acest sens vă adresăm invitaţia de a participa la masa rotundă cu tema „Modificarea Legii Tinerilor – prioritate pentru agenda partidelor politice”, ce va avea loc marți, 20 octombrie, începând cu ora 10:30, la sala „Ovidiu Șincai” (etaj 1 M), grupul parlamentar PSD, din Camera Deputaților.

 

Prin intermediul acestei mese rotunde Departamentul de Tineret din cadrul PSD îşi propune să demareze procesul de modificare al Legii Tinerilor, inițiind astfel procesul de reformă a unui domeniu care trebuie să fie prioritar în ROMÂNIA: politicile de și pentru tineret.

 

Scopul acestei mese rotunde este acela de a lansa un proces consultativ şi de amendare a Legii 350/2006 în parteneriat cu cei mai relevanţi actori din domeniul tineretului: reprezentanţi ai societăţii civile, tineri activişti în domeniu, dar şi membri ai Parlamentului şi ai Guvernului. Rezultatul aşteptat în urma acestui demers este acela de a avea un cadru legislativ în domeniul tineretului care să reflecte cu adevărat nevoile tinerilor din ROMÂNIA anului 2016.

 

Departamentul de Tineret din PSD înţelege şi îşi asumă această responsabilitate, atât în numele tinerilor pe care îi reprezintă în interiorul celei mai mari formaţiuni politice din ROMÂNIA, dar şi în calitatea de partid de guvernământ pe care PSD o are şi a rolului major pe care un astfel de departament îl are în creionarea şi coordonarea reformei din domeniul tineretului.

 

Pentru a ne asigura că acest demers are impactul scontat, avem confirmată prezenţa Gabrielei SZABO, Ministrul Tineretului și Sportului (MTS) şi a Rovanei PLUMB, Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale(MMFPS). Alături de cei doi miniştri vor participa la discuție şi membri ai Parlamentului ROMÂNIEI, pentru a ne asigura că demersul de amendare a Legii Tinerilor beneficiază de suportul legislativ necesar.

 

Ne-ar face o deosebită plăcere să fiți alături de noi la masa rotundă „Modificarea Legii Tinerilor – prioritate pentru agenda partidelor politice”, pentru că doar împreună putem face ca anul 2016 să fie cu adevărat anul schimbărilor reale pentru tinerii din România, pornind chiar de la instrumentul de reglementare din domeniul tineretului: Legea Tinerilor.

 

Cu prietenie și considerație,

 

Gabriela PODAŞCĂ

Președintele Departamentului de Tineret al CN PSD

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe