OraNoua.ro
Publicat în 23 septembrie 2015, 18:44 / 154 elite & idei

Gabriela Podașcă: Ședința Comisiei de cod electoral, suspendată din cauza demisiei președintelui comisiei

Gabriela Podașcă: Ședința Comisiei de cod electoral, suspendată din cauza demisiei președintelui comisiei
Gabriela Podasca

Deputatul PSD Gabriela Podașcă, vicepreședintele Comisiei de cod electoral, a anunțat marți suspendarea ședinței acestei comisii după demisia deputatului PNL Mihai Voicu, președintele comisiei, până la o decizie a liderilor grupurilor parlamentare în privința desemnării unei noi conduceri.

„Având în vedere situația creată de demisia domnului președinte Mihai Voicu, mă văd nevoită să propune suspendarea acestei ședințe și a lucrărilor până când se vor întâlni liderii grupurilor parlamentare și se va decide o nouă conducere a acestei comisii”, a precizat Podașcă.

Ea a adăugat că a aflat cu „multă surprindere și dezamăgire” de decizia PNL-ului și a lui Mihai Voicu de a renunța la președinția Comisiei pentru elaborarea legilor electorale.

„Această decizie a fost aflată din presă. În primul rând, după cum ați văzut și în cadrul comisiei, domnul fost președinte Voicu nu a anunțat acest lucru la microfon și bănuiesc că a depus toate actele necesare, așa că noi vom merge înainte. Pasul următor este acela ca liderii grupurilor parlamentare să se întâlnească și să decidă cine anume va prelua această comisie”, a precizat deputatul PSD.

În context, Podașcă a criticat PNL-ul pentru că nu se ține de cuvânt, deși și-a luat angajamentul de a duce la bun sfârșit acest proiect.

„Dacă vă amintiți, acum un an de zile, președinția comisiei era asigurată de PSD, iar cea privind revizuirea Constituției de PNL. S-au făcut schimburile, prin urmare, PNL-ul și-a luat un angajament în fața tuturor de a duce la bun sfârșit acest proiect. Vedem că PNL-ul nu se ține de cuvânt și atunci noi vom continua ceea ce de altfel am și început. Și s-a văzut foarte clar că PSD-ul și-a ținut angajamentele și nu sunt doar vorbe pe care le-am spus la întâlnirea cu președintele Iohannis. S-a văzut foarte clar și în votul pe care l-am dat privind legea alegerilor locale, a alegerilor parlamentare. Noi ne-am ținut de cuvânt, am fost la comisie, am muncit și rezultatul l-ați văzut cu toții”, a susținut Podașcă.

Întrebată dacă România va avea o lege a votului prin corespondență până la sfârșitul anului, deputatul PSD a spus că partidul său va continua demersurile legislative în acest sens.

„Am și spus foarte clar care este poziția PSD, președintele Camerei Deputaților, domnul Zgonea, a și prezentat principiile care noi sperăm că vor sta la baza elaborării acestei legi. Mai departe, Autoritatea Electorală Permanentă este cea care ar trebui să ne prezinte un proiect de lege pe care ulterior să lucrăm în cadrul comisiei”, a spus Gabriela Podașcă.

Cât privește posibilitatea organizării ședinței comisiei fără președintele acesteia, Podașcă a spus că nu putea să-și asume un grup sau altul decizia de a conduce lucrări atât de importante.

„E absolut nevoie ca această decizie să fie luată și să avem un președinte susținut de către toate grupurile politice”, a argumentat aceasta.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe