Bogdan Daradan
Publicat în 18 decembrie 2012, 08:42 / 247 elite & idei

Galina Bostan a fost aleasă ca membru în cadrul Comisiei Naţionale de Integritate din Republica Moldova

Galina Bostan a fost aleasă ca membru în cadrul Comisiei Naţionale de Integritate din Republica Moldova

Comisia Naţională de Integritate are un membru nou. Este vorba despre directorul Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, Galina Bostan, potrivit jurnal.md.

Candidatura Galinei Bostan a fost înaintată de către organizaţiile neguvernamentale.

Pe lângă Bostan, Comisia juridică a Parlamentului a intervievat şi alţi patru potenţiali candidaţi. Aceştia însă nu s-au bucurat de susţinerea deputaţilor, spre deosebire de Galina Bostan, care a fost acceptată cu votul unanim al membrilor comisiei.

Funcția de membru al CNI a devenit vacantă după ce Cristina Cojocaru, propusă de ONG-uri, şi-a dat demisia. Candidatura Galinei Bostan urmează să fie aprobată de plenul Parlamentului.

Amintim că reprezentantul societății civile, Cristina Cojocaru, a plecat invocând faptul că nu are convingerea că instituția a fost constituită în mod legal. Comisia Națională de Integritate este structura abilitată să verifice declarațiile pe venit ale funcționarilor publici.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe