Adriana
Publicat în 5 iunie 2013, 17:06 / 285 elite & idei

George Brailoiu: KDF Energy, primul producator de energie din Europa de Est admis pe platforma Carbon Trade Exchange

George Brailoiu: KDF Energy, primul producator de energie din Europa de Est admis pe platforma Carbon Trade Exchange
+ Observator

KDF Energy, companie românească specializata în tranzacţiile cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră pe piaţa din România, Bulgaria și Grecia, este primul producător de energie din Europa de Est admis pe Carbon Trade Exchange (CTX) – cea mai importantă platformă de tranzacționare internațională reglementată pe piața voluntară, potrivit unui comunicat al commpaniei.

KDF Energy s-a alăturat, astfel, celor câteva sute de companii membre CTX din 28 de țări care cumpără și vând anual credite de carbon în valoare totală de aproximativ două miliarde de dolari.

“Sperăm că inițiativa KDF Energy de a face demersurile necesare includerii pe platforma CTX va reprezenta un model de urmat și pentru alte companii est-europene de a susţine piaţa spot voluntară a creditelor de carbon”, a declarat Ben Stuart, Directorul de Strategie pe Carbon pentru CTX, citat in comunicat.

Scopul: lider in Europa de Est

Dobândirea statutului de membru al Carbon Trade Exchange se înscrie în strategia KDF Energy de a oferi clienților săi posibilitatea efectuării de tranzacţii cu produse financiare pe piaţa europeană printr-un acces direct și rapid pe cele mai mari platforme electronice din lume.

„Scopul nostru este acela de a fi lider în comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în Europa de Est, un renumit dezvoltator de proiecte care valorifică energia regenerabilă, furnizor de electricitate, trader de energie şi certificate verzi în România.

Considerăm Carbon Trade Exchange drept un mijloc eficient de tranzacționare pentru diverse produse şi instrumente financiare. Obiectivul CTX în ceea ce priveşte noile pieţe emergente la nivel global şi determinarea sa în ceea ce priveşte asigurarea unei pieţe spot complet electronice o diferenţiază de alţi jucători bursieri”, a spus si George Brăiloiu, director general al companiei.

Propria productie de energie

KDF Energy se află, în prezent, în plin proces de dezvoltare a propriilor capacităţi de producţie de electricitate din resurse regenerabile.

Proiectele companiei includ trei parcuri eoliene în Limanu (Dobrogea): două cu o putere totală instalată de 57 de MW (“Wind Power”) și al treilea – de 24 de MW (“Black Sea”).

La acestea se adaugă o centrală electrică în cogenerare pe biomasă de 4,2 MW la Horezu (județul Vâlcea).

Din septembrie 2012, compania românească investește în proiectul POS CCE „Valorificarea resurselor regenerabile de energie prin investiție în centrala electrică pe biomasă în orașul Horezu, Vâlcea”, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Proiectul va fi implementat în localitatea Horezu pe o durată de 30 de luni.

http://www.energyonline.ro/2013/06/03/kdf-energy-primul-producator-de-energie-din-europa-de-est-admis-pe-platforma-carbon-trade-exchange/

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe