OraNoua.ro
Publicat în 7 ianuarie 2015, 19:21 / 316 elite & idei

George Maior: Este foarte bine că bugetul Armatei urmează să fie mărit

George Maior: Este foarte bine că bugetul Armatei urmează să fie mărit

Directorul SRI, George Maior, a apreciat ideea lansată de președintele Klaus Iohannis privind majorarea sumelor alocate Apărării și a afirmat că bugetul trebuie să fie unul planificat și folosit pentru întărirea operațională a structurilor Armatei.

„Este un moment important schimbul de ștafetă la conducerea Statului Major General. El se petrece într-un context internațional și regional deosebit de complicat pentru noi și de aceea este cred și un moment de reflexie stategică pe ceea ce trebuie să facem (…)

E foarte bine că bugetul Armatei urmează să fie mărit și ar fi și mai bine ca el să fie planificat și folosit pentru întărirea operațională a structurilor Armatei în vederea acestor misiuni de a face față noilor provocări.

Din punct de vedere al SRI vreau să vă asigur că vom conlucra la fel de bine cu structurile Statului Major General, așa cum o facem și cu Direcția de Informații a Armatei și cu MApN, furnizând informația strategică și tactică necesară în limitele competențelor noastre pentru a avea permanent tabloul strategic în legătură cu securitatea națională a României”, a spus marți Maior, cu ocazia învestirii generalului-locotenent Nicolae-Ionel Ciucă în funcția de șef al Statului Major General.

Șeful SRI l-a felicitat pe generalul Ștefan Dănilă pentru activitatea desfășurată în fruntea Statului Major General pe timpul mandatului său de patru ani și i-a urat succes în viitor lui Nicolae-Ionel Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că va declanșa consultări cu partidele parlamentare în vederea încheierii unui acord cu scopul asigurării în 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare și păstrării acestui obiectiv pentru cel puțin 10 ani.

AGERPRES/(A, AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Mihai Simionescu)

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe