Bogdan Daradan
Publicat în 8 octombrie 2012, 10:50 / 230 elite & idei

Ghenadi Moskal, deputat ucrainian: Ucraina nu a recunoscut Transnistria pentru că face parte din Republica Moldova

Ghenadi Moskal, deputat ucrainian: Ucraina nu a recunoscut Transnistria pentru că face parte din Republica Moldova

„Lipsa frontierei demarcate pe segmentul transnistrean al Republicii Moldova aduce Ucrainei mari pagube economice”. Declarația a fost făcută de deputatul ucrainean din partea fracțiunii „Ucraina noastră”, Ghenadi Moskal, scrie www.unimedia.info.

Potrivit acestuia, demarcarea frontierei pe segmentul transnistrean al Republicii Moldova va proteja Ucraina de fluxul continuu de alcool de contrabandă și arme.

„Transnistria este parte a Republicii Moldova, iar Ucraina nu a recunoscut Transnistria. Din acest motiv, Tiraspolul nu poate face declarații diplomatice. Declarațiile pot face numai autoritățile moldovenești, deoarece am recunoscut Republica Moldova în cadrul hotarelor actuale în care este inclusă regiunea transnistreană. Consider că orice declarații venite din Transnistria, cel puțin, nu sunt corecte”, a spus Moskal.

„Dacă Ucraina nu va delimita hotarele, ea nu va fi în stare să mențină securitatea cetățenilor săi, da și securitatea sa economică. Este corect că a reînceput procesul, deși prea târziu”, a mai spus deputatul ucrainean.

Totodată politicianul consideră că partea moldovenească este cointeresată și mai mult de demarcarea frontierei, pentru că acesta rămâne unul dintre obstacolele pe calea integrării la Uniunea Europeană. „Republica Moldova are acum șanse mult mai bune de a deveni membru al Uniunii Europene decât Ucraina. În țara vecină au loc procese serioase de integrare. Republica Moldova se află deja la jumătatea drumului spre UE, și Chișinăul trebuie să demonstreze că teritoriul său este în întregime controlat”, a a conchis Moskal.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe