Matei Bogdan
Publicat în 13 septembrie 2023, 15:51 / 51 elite & idei

Grațian Mihăilescu: Forumul Orașelor Verzi 2023

Grațian Mihăilescu: Forumul Orașelor Verzi 2023

Faptul că am adus împreună 6 primari, din partide diferite, și orașe diferite (mici, mijlocii și mari) pentru a vorbi despre un viitor verde și sustenabil e mare lucru. Faptul că avem orașe care mișcă cu proiecte în acest sens, e mare lucru. Faptul că noi continuăm un proiect demarat acum un an de zile, Soluții inovatoare pentru orașe sustenabile, iar alături de Timișoara, Arad, Reșița și Lugoj, apar acum Brașov, Buzău, Câmpulung Muscel, Darabani, Sectorul 2 și Sectorul 6 București e mare lucru.

Alianța Orașelor Verzi va fi o structură colaborativă, de orașe inovatoare care vor genera pe viitor proiecte pilot pe mai multe domenii ce țin de mobilitate, digitalizare, spații verzi și regenerare urbană, implicare și guvernanță urbană.

Mulțumim Forumul Orașelor Verzi 2023 pentru că au creat contextul de a facilita acest eveniment și de faptul că Pactul Verde a fost semnat de toate orașele invitate. Noi o să facem ce facem noi mai bine, și sperăm să generăm pe viitor proiecte sustenabile pentru aceste comunități.

Pentru că doar Împreună Putem Modela Viitorul Orașelor.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe