Bogdan Daradan
Publicat în 29 noiembrie 2012, 15:23 / 275 elite & idei

Grigori Prepelita: Kievul trebuie să condamne oficial orice tentativa de a deschide o ambasada sau consulat rusesc la Tiraspol

Grigori Prepelita: Kievul trebuie să condamne oficial orice tentativa de a deschide o ambasada sau consulat rusesc la Tiraspol

Expertul din Ucraina, Grigori Prepelița, susține că Kievul ar trebui să condamne în mod official orice tentativă de a deschide o ambasadă sau un consulat rusesc la Tiraspol.

Totodată expertul consideră că iniţiativa Federaţiei Ruse de a deschide o reprezentanţă la Tiraspol nu este altceva decât o politică subversivă şi provocatoare. „Aceasta va destabiliza situaţia din regiune şi va agrava relaţiile Federaţiile Rusiei cu Uniunea Europeană şi SUA. Rusia ar putea deschide o reprezentanţă la Tiraspol, însă în acest mod Rusia va recunoaşte automat suveranitatea şi independenţa Transnistriei. Ucraina trebuie să denunţe urgent asemenea acţiuni, inclusiv tentativele”, a opiniat politologul ucrainean, citat de agenţia Novâi Reghion.

În acelaşi context, Prepeliţa a menţionat că Ministrul ucrainean de externe nu va avea curajul să se opună deciziei părţii ruse. „Nu pot exclude faptul că este o presiune asupra Republicii Moldova. În comparaţie cu Ucraina, aceasta a avansat în negocierile cu Uniunea Europeană. Federaţia Rusă încearcă să oprească aceste procese”, a adăugat Grigori Prepeliţa.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe