OraNoua.ro
Publicat în 13 august 2014, 20:32 / 356 elite & idei

Gruia Bumbu: Asociatia Pakiv Romania a devenit organizatie cu statut consultativ special al ONU – ECOSOC

Gruia Bumbu: Asociatia Pakiv Romania a devenit organizatie cu statut consultativ special al ONU – ECOSOC

Consiliul Economic și Social (ECOSOC) al ONU (Organizația Națiunilor Unite), în raportul său din 6 iunie 2014, E/2014/32 (Part II), a conferit Asociației Pakiv România, titlul de ”organizație cu statut consultativ special al ONU”, alături de alte 158 de organizații neguvernamentale din mai multe țări, dintr-un total de 3000 de aplicanți de pe toate continentele.

Comisia internațională a ONU, formată din reprezentanți din 19 țări, de pe 5 continente, a evaluat Asociația Pakiv România, în perioada 19-28 mai 2014, iar în data de 6 iunie 2014 a întocmit raportul de evaluare și a declarat asociația – organizație cu statut consultativ special al ONU.

O organizație care dobândește statutul consultativ special la ONU are oportunitatea de a se face cunoscută la nivel internațional, de a-și face cunoscute punctele de vedere și poziția în anumite domenii de interes și poate participa la conferințele și evenimentele internaționale ale ECOSOC. De asemenea, poate organiza secțiuni separate ale întrunirilor ECOSOC, pe diferite teme din domeniul său de interes și are ocazia de a relaționa cu diferite instituții și organisme internaționale.

Președintele asociației, domnul Gruia Ioan Bumbu, a declarat ca „este onorat de statutul primit din partea ONU” și consideră ca acest lucru  reprezintă „o recunoaștere clară a profesionalismului și a capacității de reprezentare dovedite de către asociație de-a lungul timpului”. Asociația Pakiv România, organizație cu statut special consultativ la ONU – ECOSOC, va sprijini ONU în monitorizarea și implementarea unor acorduri internaționale și va juca un rol major în implementarea anumitor obiective ale acesteia în domeniul său de interes.

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe