Adriana
Publicat în 23 aprilie 2013, 21:48 / 173 elite & idei

Gruia Stoica: Grampet Group se pregateste sa exporte material rulant in America Latina

Gruia Stoica: Grampet Group se pregateste sa exporte material rulant in America Latina
+ Observator

Compania controlata de omul de afaceri Gruia Stoica, Grampet Group, este pe punctul de a semna un parteneriat cu Uniunea Cailor Ferate din Cuba. Reprezentantii firmei din Romania au avut duminica o prima intalnire cu o delegatie cubaneza in perspectiva incheierii unei intelegeri intre cele doua parti, prin care sa se asigure exportul de material rulant in intreaga America Latina.

Delegatia straina, condusa de ing. Joge Luis Rodriguez Salgado, director in cadrul Directiei de Negocieri a Uniunii Cailor Ferate din Cuba, va petrece 7 zile in Romania, rastimp in care va vizita cateva dintre societatile Grampet Group: fabrica de reparatii de locomotive Reloc Craiova, Electroputere VFU Craiova, precum si fabrica Remar Pascani.

“Avem ambitia ca in tot ce inseamna sectorul feroviar, poate ca nu facem 100% din ce se poate face, dar 75% tot facem. Ne putem mandri ca suntem in stare sa construim sau sa reparam orice fel de vagon de marfa, orice fel de vagon de calatori si orice fel de locomotiva. Grupul nostru este cel mai mare operator privat din Europa. Nu putem sa ne comparam cu marile intreprinderi de stat, dar ne putem compara cu intreprinderi de stat mai mici din Europa. Spre exemplu:intreprinderea de stat din Ungaria opereaza cu 9.000 de vagoane, in timp ce noi manageriem o flota de aproape 18.000 de vagoane. In ceea ce priveste operatorii privati,suntem numarul 1 din Europa”, a declarat Gratian Calin, vicepresedinte Grampet Group.
La randul sau, seful delegatiei cubaneze a declarat ca vizita pe care o efectueza acum in Romania vine in urma acordului semnat intre institutia pe care o reprezinta si Grampet Group si a subliniat dorinta de modernizare si dezvoltare a sectorului feroviar din Cuba. El a amintit faptul ca in prezent in Cuba functioneaza cateva sute de vagoane de productie romaneasca, care sunt intr‐o conditie buna. Ca potentiale domenii de colaborare, directorul de negocieri a Uniunii Cailor Ferate din Cuba a mentionat modernizarea atelierelor din insula si posibilitatea de a asambla vagoane si locomotive romanesti, avand ca baza know‐how‐ul si experienta tehnologica a Grampet Group.

“Sunt sigur ca dupa aceasta vizita tehnica vom semna la finalul saptamanii viitoare un acord mai amplu, ale carui aspecte comerciale vor fi definitivate la Havana. In principiu, impreuna cu partenerii cubanezi am discutat despre constructia, in parteneriat, a unei linii tehnologice de productie in Cuba, unde Grampet Group va asigura tehnologia, knowhow-ul, piese, ansamble si subansamble fabricate in Romania si, bineinteles, resursa umana de specialitate. Asa cum am discutat cu seful delegatiei, acest parteneriat romano-cubanez va fi capabil sa exporte material rulant in toata America Latina. Un prim pas va fi facut catre Venezuela, ” a precizat Gratian Calin.
www.finantistii.ro

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe