Adriana
Publicat în 23 aprilie 2013, 21:48 / 128 elite & idei

Gruia Stoica: Grampet Group se pregateste sa exporte material rulant in America Latina

Gruia Stoica: Grampet Group se pregateste sa exporte material rulant in America Latina
+ Observator

Compania controlata de omul de afaceri Gruia Stoica, Grampet Group, este pe punctul de a semna un parteneriat cu Uniunea Cailor Ferate din Cuba. Reprezentantii firmei din Romania au avut duminica o prima intalnire cu o delegatie cubaneza in perspectiva incheierii unei intelegeri intre cele doua parti, prin care sa se asigure exportul de material rulant in intreaga America Latina.

Delegatia straina, condusa de ing. Joge Luis Rodriguez Salgado, director in cadrul Directiei de Negocieri a Uniunii Cailor Ferate din Cuba, va petrece 7 zile in Romania, rastimp in care va vizita cateva dintre societatile Grampet Group: fabrica de reparatii de locomotive Reloc Craiova, Electroputere VFU Craiova, precum si fabrica Remar Pascani.

“Avem ambitia ca in tot ce inseamna sectorul feroviar, poate ca nu facem 100% din ce se poate face, dar 75% tot facem. Ne putem mandri ca suntem in stare sa construim sau sa reparam orice fel de vagon de marfa, orice fel de vagon de calatori si orice fel de locomotiva. Grupul nostru este cel mai mare operator privat din Europa. Nu putem sa ne comparam cu marile intreprinderi de stat, dar ne putem compara cu intreprinderi de stat mai mici din Europa. Spre exemplu:intreprinderea de stat din Ungaria opereaza cu 9.000 de vagoane, in timp ce noi manageriem o flota de aproape 18.000 de vagoane. In ceea ce priveste operatorii privati,suntem numarul 1 din Europa”, a declarat Gratian Calin, vicepresedinte Grampet Group.
La randul sau, seful delegatiei cubaneze a declarat ca vizita pe care o efectueza acum in Romania vine in urma acordului semnat intre institutia pe care o reprezinta si Grampet Group si a subliniat dorinta de modernizare si dezvoltare a sectorului feroviar din Cuba. El a amintit faptul ca in prezent in Cuba functioneaza cateva sute de vagoane de productie romaneasca, care sunt intr‐o conditie buna. Ca potentiale domenii de colaborare, directorul de negocieri a Uniunii Cailor Ferate din Cuba a mentionat modernizarea atelierelor din insula si posibilitatea de a asambla vagoane si locomotive romanesti, avand ca baza know‐how‐ul si experienta tehnologica a Grampet Group.

“Sunt sigur ca dupa aceasta vizita tehnica vom semna la finalul saptamanii viitoare un acord mai amplu, ale carui aspecte comerciale vor fi definitivate la Havana. In principiu, impreuna cu partenerii cubanezi am discutat despre constructia, in parteneriat, a unei linii tehnologice de productie in Cuba, unde Grampet Group va asigura tehnologia, knowhow-ul, piese, ansamble si subansamble fabricate in Romania si, bineinteles, resursa umana de specialitate. Asa cum am discutat cu seful delegatiei, acest parteneriat romano-cubanez va fi capabil sa exporte material rulant in toata America Latina. Un prim pas va fi facut catre Venezuela, ” a precizat Gratian Calin.
www.finantistii.ro

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe