Adriana
Publicat în 29 august 2012, 08:46 / 112 elite & idei

Gruia Stoica negociaza pentru preluarea locomotivelor Electroputere

Gruia Stoica negociaza pentru preluarea locomotivelor Electroputere
+ Observator

Compania Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare operator privat de transport marfă pe calea ferată, negociază de mai multe luni cu Electroputere Craiova preluarea diviziei de fabricare şi reparaţie de locomotive a fabricii craiovene.

Electroputere a renunţat oficial la această divizie în urmă cu patru luni. Patronii arabi ai fabricii craiovene ar vrea de la GFR 5 milioane de euro în această tranzacţie, potrivit lui Aurel Bojenoiu, liderul de sindicat de la Electroputere.  „Oricum, modernizările de locomotive pe care le mai facem sunt pentru GFR, ei au un plan de extindere regional aşa că au nevoie de locomotive”, spune Bojenoiu, citat de economica.net. În aprilie, directorul Electroputere Adrian Dumitriu afirma că ar exista mai multe companii interesate de divizia de locomotive, două din China, dar şi gigantul ceh Skoda.  Liderul de sindicat spune însă că acum negocieri există doar cu GFR.

În ultimele două decenii, Electroputere nu a mai produs nici o locomotivă. Compania craioveană se va axa pe fabricarea de transformatoare de putere şi motoare electrice care au acoperit 90% din vânzările pe anul trecut, cifrate la circa 47 de milioane de euro. Electroputere Craiova este deţinută, din 2007, de grupul saudit Al Arrab Contracting Company.

Articol publicat pe www.puterea.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe