Adriana
Publicat în 13 noiembrie 2013, 17:03 / 107 elite & idei

Gruia Stoica şi bursele de studiu pentru tinerii din Toflea

Gruia Stoica şi bursele de studiu pentru tinerii din Toflea
+ Observator

Gruia Stoica a fost, în acest an, al doilea din Top 300 Capital, cu o avere estimată la circa 500 de milioane de euro. Nu puţini sunt oamenii din comună care spun că milionarul care a pus bazele GFR n-a uitat nicio clipă de unde a plecat şi că investeşte în comunitatea în care s-a născut. Strategia este unică, cel puţin la nivel de judeţ. Investiţiile – derulate prin intermediul Fundaţiei „Toflea” pe care milionarul în euro a creat-o în comună – se fac mai întâi în educaţia şi schimbarea mentalităţilor comunităţii şi abia apoi în infrastructură.
„În cursul anului trecut am avut circa 360 de bursieri, susţinuţi financiar pentru a urma un liceu, facultate sau studii post-universitare. Sigur că banii puteau fi investiţi şi în infrastructură, dar pe termen lung rezultatele n-ar mai fi aceleaşi. Educaţia este esenţială. Condiţia acordării ajutorului pentru toţi bursierii este ca, din anul II de facultate, să se angajeze. Pot lucra două ore pe zi, patru sau mai multe, în funcţie de cum îşi fac programul. Studiul trebuie să rămână prioritar, dar tinerii trebuie să se obişnuiască să trăiască pe picioarele lor”, ne-a declarat primarul din Brăhăşeşti, Mircea Dumitru.
Până la acest moment, totul s-a făcut doar cu sprijinul celui mai cunoscut fiu al satului Toflea, multimilionarul Gruia Stoica. Acum, ne spun edilul, după ce Fundaţia şi-a demonstrat utilitatea şi eficienţa, se scriu proiecte pentru accesarea de fonduri europene.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe