Bogdan Daradan
Publicat în 21 iunie 2012, 11:51 / 189 elite & idei

Gyorgy Varga, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei din Republica Moldova, și-a încheiat mandatul diplomatic de la Chișinău

Gyorgy Varga, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei din Republica Moldova, și-a încheiat mandatul diplomatic de la Chișinău

,,În ultimii patru ani, Moldova și Ungaria au realizat circa 25 de proiecte în diferinte domenii la un cost total cuprins între 10.000 și 100.000 de euro”, este declara făcută de Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Ungaria în Republica Moldova, György Varga, în cadrul unei conferințe de presă, organizate cu ocazia încheierii mandatului său în țara noastră.

Potrivit infomarket, cel mai mare proiect specificat de ambasador a fost crearea Centrului unic de vize de pe lângă Ambasada Ungară. Diplomatul a menționat că proiectul este deservit în totalitate de Ungaria, care și-a asumat toate cheltuielile pentru deservirea vizelor. Al doilea proiect după importanță este proiectul Twinning al Parlamentelor francez și ungur, cu un cost total de 1 mil euro, în cadrul căruia angajații parlamentului din Moldova au învățat să activeze după principiile valabile în UE și unde experiența deputaților unguri a fost transmisă parlamentarilor moldoveni. Acest proiect a fost finalizat în 2010.

În afară de asta, Ungaria a realizat alte 23 de proiecte cu un buget de 10-100 mii euro în domeniul dezvoltării societății civile, dezvoltarea instituțională, treninguri pentru diplomații și specialiștii tineri, care activează în negocieri pentru crearea unei zone libere cu UE și liberalizarea regimului de vize etc. Varga a ocupat funcția de ambasador în Moldova din 31 martie.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe