Adriana
Publicat în 23 ianuarie 2012, 18:20 / 1926 elite & idei

i want my ex back so much

i want my ex back so much
+ Economie • + Observator

studying with ex boyfriend and
How to win your boy friend back after a serious fight or
will being caring win my ex back.
Does my ex bf still love me
is my ex boyfriend done for good, to get your ex back, etc.

Interviu cu doamna Andreea Paul, consilier pe probleme economice al premierului Emil Boc
Reporter: Ce proiecte de investiţii străine se află, în prezent, în desfăşurare în ţara noastră?
Andreea Paul Vass: La finalul anului 2011, în lunile octombrie-noiembrie, au fost lansate şase proiecte majore de investiţii, în valoare

, how to get your ex back free advice.

can relationships get back after one year break up

text my ex back free

How to recover your exlover(teenagers)

how to get an ex gf back after months

how to buy arimidex online without a prescription

how to get my ex girlfriend back

watch my ex gf

ex girlfriend wants boyfriend back

How to make my ex boyfriend to like me

tips of how to get your love back now

i want my things back from my ex wife

get back your ex boyfriend fast

how do u get ur ex back

is it ever a good idea to get back with an ex girlfriend

What to say to my ex to get him back

ways to get you guy back

how to know if we will get back together

Ways get ex back

de aproape 190 milioane euro, care au condus la crearea a 1930 de locuri de muncă. Este vorba despre patru companii americane („Toro”, „Honeywell Friction”, „Delphi Diesel” şi „Flextronix”), o companie din Japonia (Yazaki) şi una din Grecia („Olympus Dairy Ind”). Sectoarele au fost diverse, pornind de la indus­tria alimentară, până la electronica în domeniul medical, însă preferat a rămas sectorul componentelor auto.
În plus, pe parcursul anului 2011, Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine (CRPCIS) a monitorizat 20 de proiecte de investiţii aflate în faza de intenţie, semnificative ca valoare şi ca număr de locuri de muncă ce urmează să fie create. Semnalele din exterior arată România ca o ţară favorabilă investiţiilor. Aceste proiecte au apărut pe fondul unui context economic internaţional fragil, marcat de volatilitate financiară crescută, apetit scăzut pentru risc şi perspectiva prelungirii efectelor actualei crize în zona euro. Tot în această perioadă, ratingul României a fost revizuit în sens pozitiv în categoria recomandată pentru investiţii, în timp ce majoritatea statelor europene au intrat într-o cascadă a retrogradărilor de rating.
Statul nu stă pe banca de rezervă. Sprijinim proiectele mari de investiţii prin scheme speciale de ajutor de stat. 19 proiecte de investiţii au fost realizate în perioada 2009-2011. Asta înseamnă 4.433 locuri de muncă nou create printr-un ajutor de stat de 229,13 milioane euro. Pentru anul acesta, 2012, am alocat 850 milioane lei pentru a susţine în continuare şi alte investiţii.
Ultimii ani nu au fost uşori nici pentru noi, nici pentru economia mondială. Cea mai severă criză financiară din ultimii 60 de ani a avut un impact puternic şi semnificativ asupra fluxurilor de investiţii străine directe. Investitorii străini au preferat să aştepte limpezirea situaţiei financiare înainte de a decide şi de a pătrunde pe piaţă. Europa se cutremură încă – nu demult, ratingurile a 9 ţări europene au fost retrogradate, ceea ce plasează întreaga regiune sub semnul incertitudinii.
Deşi am încheiat un an în care volumul investiţiilor a rămas în continuare în scădere faţă de anul precedent, România se află în faza de tes­tare. Testare din partea investitorilor, care vor să vadă dacă ne vom respecta promisiunile. Dacă stabilitatea macroeconomică nu este doar pe hârtie. Faptul că un an de zile ne-am abţinut de la cheltuieli nechibzuite, că am obţinut un deficit bugetar de 4,2%, sub ţinta stabilită pentru anul 2011, că am câştigat lupta cu inflaţia şi am reuşit o creştere economică între 2,3-2,5% anul trecut dovedesc că suntem res­ponsabili şi că nu vom renunţa.
Reporter: Care sunt termenele de finalizare ale acestor proiecte?
Andreea Paul Vass: De la caz la caz, termenele de finalizare pot varia de la unu la trei ani. Concretizarea lor depinde de câştigarea competiţiei care se dă pe fiecare listă scurtă a ţărilor analizate pentru localizarea fiecărei investiţii, de menţinerea rolului nostru de centru de stabilitate economică în regiune, înconjuraţi fiind de epicentre de turbulenţă, cum sunt de pildă Grecia sau Ungaria, dar şi de dinamica şi riscurile specifice sectorului res­pectiv. Premierul are întâlniri periodice cu potenţialii investitori străini, dar şi cu cei deja prezenţi pe piaţă, pentru a identifica succesele şi barierele investiţionale. Este un demers esenţial pentru a asigura condiţiile optime de operare şi extindere a companiilor şi pentru a evita ca proiectele noi să fie amânate.
Reporter: Ce valori estimative au aceste proiecte?
Andreea Paul Vass: Avem proiecte în fază de intenţie în valoare de aproximativ 1,5 miliarde euro. Ca dimensiune, valoarea lor se situează aproape de nivelul investiţiilor străine directe atrase de România în primele 11 luni din anul 2011, care se ridică la 1,6 miliarde euro. Deşi per total nivelul investiţiilor s-a diminuat, România rămâne atractivă pentru companiile de anvergură, al căror comportament nu este de a se retrage de pe piaţă la prima barieră investiţională, şi care vizează dezvoltarea de proiecte pe termen lung. Acestea sunt semnalele care transmise de către reprezentanţii mediului de afaceri internaţional şi de investitorii care s-au arătat interesaţi de ţara noastră.
Reporter: Care este impactul aşteptat al acestor proiecte în privinţa creării de locuri de muncă?
Andreea Paul Vass: Estimările CRPCIS arată că vor fi create în jur de 10.000 de noi locuri de muncă, fără a le număra pe cele obţinute în domeniile conexe. Impactul social va fi însă unul semnificativ.
Reporter: În ce stadiu se află procesul investiţional în proiectele prioritare care urmează să se desfaşoare în parteneriat public-privat? Au existat contacte cu investitorii străini în privinţa realizării acestor proiecte?
Andreea Paul Vass: 2012 este anul fondurilor europene şi al Parteneriatelor Public- Private. Dacă până acum părţile s-au obişnuit cu legislaţia şi au început să investigheze piaţa, din acest an demersurile vor începe în forţă. Ministerele şi-au stabilit priorităţile pentru perioada care urmează. Pe agendă se află proiectul AGRI (n.r. interconectorul Azerbaidjan-Georgia-România), centrala Tarniţa Lăpuşteşti, realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, termocentrala Doiceşti, ca să dau doar câteva exemple. Ele sunt completate de proiectele din infrastructură, dezvoltare regională sau justiţie. În unele cazuri, paşi importanţi au fost deja realizaţi, iar contactele cu investitorii au fost substanţiale. Ca parte publică, am fost deschişi de fiecare dată discuţiilor cu potenţialii investitori, fie că a fost vorba de vizite în ţara de origine a investitorilor, fie că am participat la evenimentele tematice organizate la noi în ţară. De pildă, pentru proiectul privind Reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, delegaţia română prezentă la Beijing la a XXI-a sesiune a Comisiei Mixte Interguvernamentale Româno – Chineză de colaborare economică, a înmânat în toamnă documentaţia pentru depunerea unei oferte angajante către firma „China Guangdong Nuclear Power Group”. Proiectul Termocentralei Doiceşti este în stadiu avansat, negocierile cu „China Huadian Engineering Co.” fiind în plină des­făşurare. Spaţiul rămâne larg des­chis şi iniţiativelor autorităţilor publice locale.

Articolul postat pe http://www.andreeavass.ro

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentară



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe