OraNoua.ro
Publicat în 26 noiembrie 2014, 20:50 / 445 elite & idei

Ioan Mircea Pașcu la Conferința internațională ‘Puterea aeriană și spațială în NATO’

Ioan Mircea Pașcu la Conferința internațională ‘Puterea aeriană și spațială în NATO’

Ioan Mircea Pașcu la Conferința internațională ‘Puterea aeriană și spațială în NATO’ de la Kleve, Germania și la reuniunea Centrului de la Geneva pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate

Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pașcu, Vice-Președinte al Parlamentului European a participat în perioada 18-21 noiembrie la două prestigioase reuniuni internaționale, conferința ‘Puterea aeriană și spațială în NATO’ organizată de Centrul de excelenta al NATO Joint Air Power Competence Center (JAPCC) (18-19 noiembrie) în Kleve, Germania și reuniunea Consiliului Consultativ (Advisory Board) al Centrului de la Geneva pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate (DCAF) (20-21 noiembrie).

Ioan Mircea Pașcu a avut intervenții despre importanța apărării colective în NATO și despre perspectivele strategice ale securității și apărării europene.

Conferința ‘Puterea aeriană și spațială în NATO. Vectorul viitor’ a reunit înalți oficiali civili și militari din NATO, din statele membre NATO și UE, reprezentanți marcanți ai comunității academice și ai industriei pentru apărare.

Conferința a analizat stadiul actual al puterii aeriene și spațiale a NATO și recomandările Centrului de excelență acreditat al NATO Joint Air Power Competence Center (JAPCC) pentru dezvoltarea capabilităților în domeniu pentru anii 2020, respectiv 2040.

La conferința anuală organizată de centrul de excelență NATO JAPCC au participat, în ultimii 2 ani, peste 130 de ofițeri superiori din forțele aeriene, inclusiv șefi de stat major.

Mai multe informații privind conferința JAPCC pot fi regăsite la:

http://www.japcc.org/events/conference/2014/Pages/default.aspx

Centrul de excelență acreditat al NATO JAPCC are ca obiectiv principal identificarea, pentru factorii de decizie din statele membre NATO, a unor soluții eficiente la provocările actuale și viitoare la adresa puterii aeriene și spațiale, pentru a apăra interesele Alianței și ale statelor membre.

Ioan Mircea Pașcu a participat, în perioada 20-21 noiembrie la reuniunea anuală a Advisory Board a Centrului de la Geneva pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate (DCAF).

Consiliul consultativ al DCAF reunește 40 de personalități marcante ale sferei publice și private din Elveția, Uniunea Europeană, Statele Unite și state partenere. Ioan Mircea Pașcu este membru permanent al DCAF Advisory Board.

Informații privind componenta Consiliului Consultativ al DCAF puteți găsi la:

http://www.dcaf.ch/About-Us/Advisory-Board

Reuniunea Advisory Board a fost dedicată pregătirii documentului strategic al Centrului DCAF pentru perioada 2016-2019.

Principiul fundamental al activității DCAF este că securitatea, dezvoltarea și statul de drept sunt condiții esențiale pentru o pace durabilă. DCAF are sediul central la Geneva și birouri permanente la Beirut, Bruxelles, Liubliana, Ramallah și Tunis.

Biroul de Presă PSD

Ultima ora:

ObservatorOana Șerban: Biopolitica azi – Cum ne controlează statul în numele siguranței?

PoliticVictor Negrescu: UE mai face un pas important – apărarea europeană primește un nou cadru de finanțare

EconomieRadu Hanga: Trebuie să începem să vorbim cât mai simplu despre investiţii şi să avem produse potrivite fiecăruia pentru a creşte lichiditatea

ExternOvidiu Nahoi: Rusia a răpit peste 19.000 de copii ucraineni

SocialAndrei Muraru: Revoluția lui Nawaf. În memoria lui Nawaf Salameh, un vizionar care a pus suflet în promovarea României

EvenimenteHoria Răzvan Botiş a primit premiul „In Memoriam Bogdan Gavrilă”

EditorialGrațian Mihăilescu: Ce-ar fi dacă Bucureștiul s-ar schimba în doar două zile? Soluții concrete, inovatoare și inspiraționale pentru un viitor urban mai verde și sustenabil la festivalul care reinventează relația oamenilor cu mediul urban

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, pr. prof. Ion Buga (sezonul 5, episodul 11)



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe