OraNoua.ro
Publicat în 19 februarie 2014, 15:19 / 220 elite & idei

Ioan Mircea Pașcu: Parlamentul European susține aspirațiile europene ale Moldovei și Georgiei

Ioan Mircea Pașcu: Parlamentul European susține aspirațiile europene ale Moldovei și Georgiei

Comunicat de presă

Ioan Mircea Pașcu către președintele Parlamentului Moldovei și ministrul afacerilor externe al Georgiei: Parlamentul European susține aspirațiile europene ale Moldovei și Georgiei

Bruxelles, 18 februarie 2014,

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe (AFET) a prezidat luni reuniunea AFET dedicată analizei relațiilor Moldovei și Georgiei cu Uniunea Europeană după summitul de la Vilnius. Europarlamentarii au avut un dialog deschis cu președintele Parlamentului Moldovei, dl Igor Corman și ministrul afacerilor externe al Georgiei, dna Maia Panjikidze.

Președintele Parlamentului Moldovei a prezentat progresele țarii sale ? N procesul de reforme pentru integrarea politică și asocierea economică cu Uniunea Europeană. Domnul Igor Corman a evaluat totodată realist dificultățile și costurile politice și sociale ale schimbărilor din Moldova, într-un context geopolitic complex.

Președintele Parlamentului Moldovei a mulțumit europarlamentarilor din AFET și Comisia pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne pentru decizia privind ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova. Dl Corman a solicitat sprijinul parlamentarilor europeni pentru votul din plen de săptămâna viitoare de la Strasbourg care poate finaliza acest proces extrem de important pentru toți cetățenii Moldovei.

Domnul Igor Corman a apreciat demersurile susținute ale Parlamentului European pentru apărarea dreptului la educație în școlile din regiunea Transnistria și Rezoluția forului european pentru susținerea acestui drept.

Președintele reuniunii, europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu a subliniat: ‘Hotărârea și determinarea Moldovei pentru integrarea europeană răspund realist așteptărilor Parlamentului European’

‘Parlamentul European investește mult în Moldova și vom continua să susținem ferm și concret eforturile de integrare și aspirațiile sale europene’, a punctat Ioan Mircea Pascu.

După încheierea reuniunii, europarlamentarul PSD a declarat pentru presă: ‘A fost o reuniune importantă pentru Republica Moldova și pentru Parlamentul European. Am constatat cu dezamăgire, dar fără surprindere, absența dnelor Monica Macovei și Elena Băsescu, precum și a dnului Cristian Preda, care altfel nu scăpa nicio ocazie să se prezinte drept ‘unicii campioni’ ai cauzei Moldovei în UE !’

Reuniunea Comisiei pentru afaceri externe, prezidată de europarlamentarul PSD a permis de asemenea un schimb de opinii substanțial cu ministrul afacerilor externe al Georgiei, dna Maia Panjikidze, care a prezentat impactul deciziilor de la summitul de la Vilnius asupra obiectivelor naționale ale Georgiei de integrare europeană și euroatlantică.

Biroul de Presă PSD

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe