Matei Bogdan
Publicat în 13 martie 2019, 14:15 / 205 elite & idei

Ioana Petrescu: Pro România a depus amendamentul ca partidele politice să primească în acest an zero lei

Ioana Petrescu: Pro România a depus amendamentul ca partidele politice să primească în acest an zero lei

Vicepreşedinta partidului Pro România Ioana Petrescu a declarat miercuri, la Timişoara, că deputaţii formaţiunii politice au depus un amendament la proiectul de buget pentru ca suma de 400 de milioane de lei alocată partidelor în acest an să fie direcţionată spre alte scopuri.

„Un amendament pe care noi îl considerăm important şi pe care l-am depus marţi se referă la acea sumă de 400 de milioane de lei care merge spre partidele politice şi am propus ca această sumă să fie zero în anul 2019 şi să fie folosiţi pentru alte scopuri”, a afirmat Ioana Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Fostul ministru al Finanţelor în guvernarea Ponta a subliniat că cei din Pro România sunt preocupaţi să propună măsuri de reducere a deficitul comercial, urmată de o scădere a euro, astfel încât românii să nu fie afectaţi de schimbul euro-leu.

Referitor la OUG 114, Ioana Petrescu susţine că a fost aprobată „în pripă, fără nicio consultare”, Pro România cerând abrogarea ordonanţei.

„Noi vrem abrogarea OUG 114, în primul rând pentru că are efecte nocive asupra cetăţeanului. După ce această ordonanţă a trecut, cifrele arată creşteri de preţuri în domeniul telecom, una din marile companii care a anunţat deja creşteri la facturi, o creştere a importurilor la electricitate de 200%, de asemenea vedem că nu băncile suportă taxa pe lăcomie, ci o transferă şi multe bănci au anunţat că nu vor mai face investiţii, o bancă a anunţat că va concedia câteva sute de angajaţi. Peste tot, în mediul de afaceri, ni se spune clar că investiţiile sunt îngheţate din cauza impredictibilităţii şi a taxei pe cifra de afaceri”, a spus Ioana Petrescu.

Ea a catalogat, totodată, ca inadmisibil „acest ping-pong între palate” cu proiectul de buget, adăugând că „o mare parte din vină este a guvernului, pentru că nu avem un buget în martie, dar şi a preşedintelui Klaus Iohannis, care nu a promulgat acest buget”.

Potrivit fostului ministru al Finanţelor, efectele negative ale lipsei legii bugetului sunt mari, iar aprobarea lui în aprilie sau mai lasă foarte puţine luni din an pentru demararea investiţiilor publice, chiar dacă acestea au fost reduse în ultimii ani.

„Multe ministere au probleme pentru că nu au bugetul, aşa este Ministerul Sănătăţii, care nu poate da drumul la lista de medicamente noi. Există mari probleme şi la primării, mai mulţi edili au anunţat că sunt probleme cu plata salariilor, pentru că bugetele locale nu sunt aprobate. Pro România a depus mai multe amendamente în termen pentru acest buget şi sperăm să treacă cât mai repede, pentru activitatea să nu fie afectată”, a spus Ioana Petrescu.

Vicepreşedinta Pro România participă, miercuri după-amiază, la o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Timişoara.

Ultima ora:

ObservatorAneta Bogdan: Meaning 2021

PoliticLudovic Orban, despre comunicarea în Coaliţie: Nu fac bine declaraţiile polemice, coeziunea în comunicare e esenţială

EconomieCorina Popescu: Electrica anunță finalizarea primei etape a fuziunii prin absorbție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului

ExternRobert Lupițu: Președintele Klaus Iohannis îl decorează pe ambasadorul american Adrian Zuckerman pentru implicarea în dezvoltarea Parteneriatului Strategic România – SUA

SocialVictor Negrescu: Recomandări pentru sprijinirea educației și reducerea decalajelor

EvenimenteRăzvan Orășanu: Vrem să creăm un program săptămânal – un soi de mix de conferințe dedicate subiectului și webinarii dedicate profesorilor, toate legate de digitalizarea în educație

CulturaCristina Popescu: ZIUA CULTURII NAȚIONALE. 150 DE ANI DE LA PRIMA SERBARE A ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

EditorialAneta Bogdan: Meaning 2021Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe