OraNoua.ro
Publicat în 22 noiembrie 2017, 17:33 / 279 elite & idei

Ion M. Ioniţă: Conspiraţia omletei. Găina, mai periculoasă decât statul paralel

Ion M. Ioniţă: Conspiraţia omletei. Găina, mai periculoasă decât statul paralel

de Ion M. Ioniţă

Luat cu lupta împotriva statului paralel, PSD a pierdut din vedere apariţia unui inamic mult mai periculos. Este un factor care atacă direct buzunarele românilor şi pune sub semnul întrebării marile realizări ale epocii Dragnea.

Atacul a venit de unde nu te aşteptai, o nouă confirmare a complexităţii conspiraţiei îndreptate împotriva partidului de guvernământ.

De data asta, nu este vorba despre un nou dosar deschis de DNA pe numele lui Liviu Dragnea. Desigur, statul paralel ar pune la cale şi aşa ceva. Dar nu, acum se construieşte un alt plan diabolic. Nici nu s-au anunţat noi proteste cu sute de mii de oameni în stradă. Nici multinaţionalele nu au dat liber pentru demonstraţii. Şi nici Soros nu a mai trimis cei 30 de lei pentru fiecare câine adus la proteste.

Este mai rău. Conspiraţia a pornit din fermele de găini ouătoare. Brusc, preţul ouălor s-a dublat. A ajuns un leu oul! Petre Daea, ministrul Agriculturii, s-a dus, a verificat situaţia la faţa locului. Găina e găină, oul, ou, nimic deosebit. Sigur, a explicat Daea, uitându-se la circuitul oului în natură, există curba de ouat. Toamna, carevasăzică, apare o scădere a dăruirii cu care găina se dedică activităţii ei zilnice, de ouat. De aici o problemă cu preţul. De ce nu a apărut acelaşi fenomen toamna trecută, domnul ministru nu a explicat. O fi de la încălzirea globală.

Dar, domnul Daea este specialist în oi. Programul său este „alege oaia”, nu alege găina. Deci s-ar putea să nu înţeleagă amplitudinea conspiraţiei care a atras, după cum se vede, milioane de găini de pe tot cuprinsul ţării.

O fi tot Soros la mijloc? A dat bani hulitul miliardar astfel încât găinile să nu mai facă ouă şi preţul să se dubleze? Or fi de vină corporatiştii? Probabil, pentru că, se ştie, mulţi corporatişti sunt vegani, de-a dreptul ostili consumului de ouă!

Oricare sunt explicaţiile, consecinţele sunt teribile. De la anul, salariile românilor vor creşte cu doi lei, după cum a arătat însuşi ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa. Asta înseamnă că toată creşterea salarială va fi anulată de preţul unei omlete! După primul mic dejun al anului, gata s-a spulberat mărirea, după care începe diminuarea puterii de cumpărare, deci în loc să câştige, salariatul pierde!

Degeaba creştere economică record, de 8,8%! În van revoluţia fiscală! S-a irosit munca guvernului, a partidului, a domnilor Dragnea şi Tudose! Totul pentru o omletă!

Dar asta nu e tot! Vacile au dat şi ele în mania conspiraţiei. Preţul untului aproape s-a dublat şi el. Urmează ca porcii să scumpească piftiile şi am încheiat balul. Curentul se scumpeşte, gazele de asemenea, benzina s-a scumpit deja.

Trebuie o anchetă parlamentară. Să-i cheme pe toţi la raport. Să se analizeze. Să intervină Consiliul Concurenţei, Protecţia Consumatorului, Garda de Mediu, Guvernul. Să dea o rezoluţie Partidul. Să spună că Statul Paralel a scumpit preţul la ouă şi la curentul electric. Corporaţiile, multinaţionalele şi băncile au distrus moralul găinilor şi au accentuat curba de ouat. Nu se mai poate, tovarăşi!

Ultima ora:

ObservatorAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

PoliticAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

EconomieCosmin Ghiță: Nuclearelectrica primește finanțare americană nerambursabilă pentru a găsi locuri potrivite construirii de mini-reactoare

ExternCristian Bușoi: Discuții cu ministrul sloven al educației despre dosarele legislative din timpul președinței Sloveniei la Consiliul UE, care va începe la 1 iulie 2021

SocialDaniela Vișoianu: În educație e nevoie de o vacanță. Adevărată.

EvenimenteAlexandru Lazescu: Curs gratuit de jurnalism online

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre poezia lui Marin Sorescu

EditorialGeorge Butunoiu: Clasificarea şi ierarhizarea managerilorClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe