OraNoua.ro
Publicat în 2 ianuarie 2013, 12:19 / 832 elite & idei

Ionel Blănculescu: Barca Fan Club Bucarest, Ambasada FC Barcelona în România

Ionel Blănculescu: Barca Fan Club Bucarest, Ambasada FC Barcelona în România

de Ionel Blănculescu

Cum de cele mai multe ori în luna decembrie se împlinesc cele mai frumoase gânduri şi dorinţe, iată că, atunci când Moş Crăciun încă îşi pregătea sania şi cadourile, la început de lună, un vis a devenit realitate şi anume, crearea în România a, aşa cum declara conducerea clubului catalan,  Ambasadei FC Barcelona în ţara noastră.

Era o zi însorită de 5 decembrie, în frumoasa Barcelona, când cu mic cu mare, toţi catalanii se pregăteau de un nou meci magic cu Lionel Messi şi ai lui magicieni, Xavi, Iniesta, Puyol, Pique, Fabregas, Valdes, David Villa, Jordi Alba şi ceilalţi,  sub bagheta marelui Tito Vilanova şi sub privirile atente şi scrutătoare ale Preşedintelui FC Barcelona Sandro Rosell, personalitate proeminentă a fotbalului catalan, omul providenţial, în jurul căruia gravitează o corporaţie planetară, clubul de fotbal catalan, Blaugrana cum îi mai spun localnicii, numărul 1 mondial în  clasamente, oricare ar fi acestea, care a reuşit să exporte în toate părţile lumii, bucuria reuşitei, încrederea în victorie, explozia de fericire şi acea stare de spirit pozitivă, atât de rară pe la noi.

Lucrasem din luna august la acest grandios proiect, imediat după meciul amical de la Bucureşti, între FC Barcelona şi Dinamo. Muza inspiraţiei a constituit-o, dacă rememoraţi acele momente, bucuria noastră, a românilor din toată ţara, la apariţia lui Messi şi a celorlalţi galactici, Dani Alves, Pique, Jordi Alba, Adriano, Busquets, Fabregas, la jocul lor magnific, la aura ce învăluia echipa, eram fericiţi dacă atingeam măcar autocarul care-i transporta sau dacă reuşeam să le atragem privirea, fie şi o secundă, indiferent că fanii români ai echipei catalane aveau 8 ani sau 60 de ani, erau femei sau bărbaţi, fete sau băieţi, bunici sau nepoţi.

Am gândit, împreună cu inimoşii fani spanioli din România, membrii ai comunităţii spaniole de afaceri din ţara noastră şi cu alţi prieteni romani, la ce-ar fi dacă am constitui şi la noi, aşa după cum există de mulţi ani în celelalte ţări ale lumii, un club de fani ai FC Barcelona.

Am început să lucram la bazele proiectului, astfel încât, la 5 decembrie 2012, după aproape 5 luni de frământări, zeci de ore de analize şi discuţii, întâlniri, nu mai vorbesc, diverse drafturi de platforme program, cu prilejul meciului de fotbal, FC Barcelona – Benfica Lisabona, pe Camp Nou, în aceeaşi zi să ne prezentăm Platforma Program a Clubului Roman de Fani ai FC Barcelona, în faţa conducerii Clubului catalan şi desigur, dacă aceasta corespundea cu cerinţele şi exigenţele echipei de examinare, să primim unda verde, pentru transformarea proiectului în realitate.

După un examen extrem de dificil şi complex, în faţa unei delegaţii a clubului FC Barcelona, condusă de responsabilul Ariei Sociale, din cadrul clubului, Pau Vilanova, am fost felicitaţi, trecând cu bine de evaluări, eu în calitate de Preşedinte al noului club de fani din România, iar Xavier Marco, în calitate de Vicepreşedinte, alături desigur de ceilalţi reprezentanţi români şi spanioli ai stafului României, prezenţi la eveniment.

ionel-blanculescu-fc-barcelona

ionel-blanculescu-fc-barcelona-club

În cele două fotografii observam momentul în care Pau Vilanova  înmânează delegaţiei române simbolul clubului FC Barcelona, La Masia şi la fotografia de grup,  imediat în stânga mea, Preşedintele FC Barcelona, legendarul Sandro Rosell, care a reuşit să aducă acest club la nivelul Everestului din domeniu, alte cluburi precum Real Madrid, Chelsea Londra sau Manchaster United, chiar şi AC Milan, fiind obligate să privească numai în sus, de la nivelul la care i-a adus arta desăvârşită a echipei catalane, de pe terenul de fotbal şi din afara lui.

La Masia, simbolul clubului catalan, înmânată de Pau Vilanova, reprezintă de fapt o construcţie de lângă Camp Nou, cel mai mare stadion de fotbal din Europa, inaugurat la 24 septembrie 1957, cu o capacitate de 99.000 spectatori, destinată pregătirii fotbaliştilor, un fel de Academie de fotbal a clubului, aceasta datând din anul 1702 şi fiind preluată de clubul catalan în anul 1954.

Este foarte important să înţelegem sloganul acestei echipe galactice, FC Barcelona, mes que un club, adică mai mult decât un club, reprezentând de fapt naţiunea catalană, spiritul naţionalist al populaţiei Cataloniei, fibra naţională, spiritul de implicare în tot ceea ce face bine omului, în special care suferă, oriunde s-ar afla acesta, campaniile de caritate ale catalanilor fiind deja o realitate sau de implicare în activităţi sociale, cum ar fi campania antifumat dusă de Messi şi alţi membrii ai clubului.

Ca Ambasada a FC Barcelona în România, Barca Fan Club Bucarest, mai mult decât un club, în afara activităţilor specifice unui club de fani va desfăşura, în măsura posibilităţilor, în special de ordin material, împreună cu sponsorii şi donatorii acestuia,  activităţi de natură socială, caritabile, de sprijin a persoanelor cu dizabilităţi, urmând să se implice în campanii naţionale, pe modelul clubului catalan, prima fiind mai mult ca sigur cea antifumat, al cărui principal actor este Lionel Messi, alături desigur de ceilalţi spartani ai clubului: Quit Smoking With Barca Fan Club Bucarest!

Intenţionăm ca la începutul lunii februarie 2013 să inaugurăm Barca Fan Club Bucarest, sediul social al organizaţiei non profit urmând să fie în Casa Capsa, simbol al Bucureştilor, 1852, care să îngemăneze istoriile celor două simboluri, FC Barcelona datând din anul 1899.

Două simboluri, venind de demult, din istoria anilor 1800, care se vor regăsi în România, în cadrul Barca Fan Club Bucarest, ce sper să devină, în ani, la rândul acestuia, un simbol al unei anumite stări de spirit, care ar trebui să guverneze naţiunea română şi anume spiritul de învingător şi de bucurie, pentru momentele pe care le trăim, într-o lume atât de frumoasă, chiar dacă această părere nu este împărtăşită de mulţi dintre noi, încă!

Vom dispune de un site interactiv, astfel încât fanii, în afară de a cunoaşte tot ce se poate despre FC Barcelona, meciurile acesteia şi alte detalii, să poată completa cereri de adeziune la Clubul de Fani, să-şi poată exprima opiniile în legătură cu tot şi toate şi multe alte facilităţi. Adresa siteului va fi www.fcbarcelonafanclub.ro si va deveni operantă în ziua inaugurării oficiale a clubului sau poate cu puţin timp înainte, la care speram să avem invitaţi şi din partea FC Barcelona.

Logoul este deja realizat şi va reprezenta Barca Fan Club Bucarest în toate materialele de prezentare.

Imediat după inaugurare, Barca Fan Club Bucarest, alături de toţi fanii acesteia se va pregăti de marele El Classico, care va avea loc la Madrid, pe stadionul Santiago Bernabeu, la 3 martie 2013, între Real Madrid şi FC Barcelona, între Cristiano Ronaldo şi deja unicul Lionel Messi, Roger Federer-ul fotbalului mondial. Obiectivul major al Barca Fan Club Bucarest este acela de a readuce fericirea şi bucuria pe feţele românilor, dorinţa de a fi învingători, în orice, de la profesional la cele mai mici competiţii la care viaţa te supune, încrederea ca nimic nu este imposibil, atunci când vrei şi-ţi doreşti, acea stare de spirit pozitivă, de care avem atât de mult nevoie, mai ales în vremurile complicate pe care le trăim, în special a fanilor FC Barcelona şi de ce nu, în general şi a celor pentru care fotbalul nu este sportul rege sau nu este deloc.

Comunicat al Federatiei Romane de Fotbal, de welcome!

Comunicatul FC Barcelona e pe 17 dec, de pe site-ul acestei echipe, care are vizibilitate în întreaga lume, pe Facebook având 38 milioane de simpatizanţi.

Ultima ora:

ObservatorMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

PoliticMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EconomieAdrian Bulboacă: Vedem un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii

ExternDan Mihalache: Relațiile Ciprului cu România sunt în continuă dezvoltare

SocialSorin Cucerai: Macarena în cuvinte și imagini

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a primit vizita unei delegații a Agenției Europene de Apărare (European Defence Agency – EDA)

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe