Adriana
Publicat în 12 noiembrie 2012, 20:54 / 164 elite & idei

Ionel Blanculescu: Creantele Oltchim pot fi sterse, in schimbul unor investitii echivalente

Ionel Blanculescu: Creantele Oltchim pot fi sterse, in schimbul unor investitii echivalente
+ Observator

Statul roman poate impune, in schimbul stergerii creantelor AVAS si Electrica asupra Oltchim, investitii a caror valoare sa fie cel putin egala cu datoriile, a declarat consultantul financiar Ionel Blanculescu.

„Am gasit si o formula prin care cele 400 de milioane de euro datorie AVAS si Electrica, datoria la stat, poate fi anulata, daca o anulam pe calea ajutorului de stat legal. Ce inseamna ajutor de stat legal?

In baza directivelor Uniunii Europene, inseamna un ajutor conditionat de o valoare a investitiilor cel putin echivalenta. Deci tot de 400 de milioane de euro. Deci, daca acordam un termen rezonabil de cinci pana la sapte ani pentru un investitor, acesta va investi 400 de milioane de euro”, a spus Blanculescu.

Acesta a declarat ca a asigurat consultanta pentru o companie „situata la 200 de km est de Moscova” interesata de Oltchim, dar ca incercarile „au fost soldate cu esec”.

Guvernul va solicita Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim (OLT) sa fie derulata prin negociere cu un investitor strategic si nu prin licitatie deschisa.

Articol publicat pe www.business24.ro

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe