OraNoua.ro
Publicat în 12 octombrie 2016, 19:24 / 329 elite & idei

Ionel Nițu: Acord de cooperare încheiat de New Strategy Center cu Centrul de Studii Internaționale de la Roma (Centro Studi Internazionali – CeSI)

Ionel Nițu: Acord de cooperare încheiat de New Strategy Center cu Centrul de Studii Internaționale de la Roma (Centro Studi Internazionali – CeSI)
New Strategy Center a încheiat un nou acord de cooperare, de data aceasta cu Centrul de Studii Internaționale de la Roma. Acesta este un think tank italian, fondat în 2014, a cărui activitate este concentrată în sfera problemelor securitate și a relațiilor internaționale.
Acordul prevede intenția celor două think tank-uri din România și Italia de a elabora împreună analize și studii pe subiecte de interes comun din sfera lor de activitate. Totodată, New Strategy Center și Centro Studi Internazionali vor putea organiza evenimente în comun și vor face schimburi de experți la evenimentele pe care fiecare le gestionează. Nu în ultimul rând, cele două think tank-uri se vor informa asupra produselor elaborate și care pot reprezenta interes și pentru celălalt partener. Acordul de cooperare a fost semnat de dr. Ionel Nițu, președintele New Strategy Center și de prof. Andrea Margelletti, președintele Centrului de Studii Internaționale de la Roma.
New Strategy Center continuă astfel să-și extindă aria de colaborare în plan extern, având până acum acorduri încheiate cu parteneri din Polonia, Turcia, Croația. Totodată, New Strategy Center a elaborat în comun cu Center for American SeaPower din cadrul Institutului Hudson, SUA, studiul “Why Does the Black Sea Matters” privind provocările de securitate din regiunea Mării Negre.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe