OraNoua.ro
Publicat în 21 octombrie 2015, 17:24 / 226 elite & idei

Ionuț Vulpescu: În ultimii ani, o falie separă politicul de oameni; trebuie să reînnoim dialogul cu cetățenii

Ionuț Vulpescu: În ultimii ani, o falie separă politicul de oameni; trebuie să reînnoim dialogul cu cetățenii

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a declarat sâmbătă, în contextul creat de candidatura sa pentru o funcție de vicepreședinte în PSD, că în ultimii ani s-a creat o falie între oameni și politic, iar misiunea acestora din urmă este de a micșora această falie și de a reveni la agenda cetățenilor.

„Sunt impresionat de reacția voastră la anunțul că voi candida pentru a ocupa un post de vicepreședinte în conducerea Partidului Social Democrat. Sunt conștient de responsabilitățile pe care mi le asum prin această candidatură. Sunt conștient și de faptul că, în ultimii ani, o falie, ce se adâncește permanent, o ruptură, separă politicul de oameni. Cred că misiunea noastră este să micșorăm această falie, să reînnoim dialogul cu oamenii, să revenim la agenda lor”, a scris Vulpescu, pe Facebook.

El consideră că schimbarea apare doar cu sprijinul bazei partidului și că doar venind în întâmpinarea așteptărilor acestora liderii partidului își fac datoria.

„Împreună vom purta bătăliile care ne așteaptă și nu doar pe cele electorale. Avem nevoie de mai multă justiție socială, de o societate mai echitabilă, de mai multă stânga în politicile publice. Și, dacă vom fi solidari, vom schimba în bine societatea românească”, a susținut Ionuț Vulpescu.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe