Adriana
Publicat în 23 iulie 2013, 22:02 / 119 elite & idei

Ionuţ Vulpescu: Raportul The Economist – un vot de încredere dat politicilor economice ale Guvernului Ponta

Ionuţ Vulpescu: Raportul The Economist – un vot de încredere dat politicilor economice ale Guvernului Ponta
+ Observator

Deputatul PSD Ionuţ Vulpescu a declarat, referindu-se la concluziile raportului The Economist Intelligence Unit, că politicile economice demarate de Guvernul Ponta explică perspectivele pozitive ale economiei româneşti, identificate de către analiştii The Economist.

De asemenea, acesta a subliniat că analizele de acest tip, realizate de think-tank-uri recunoscute la nivel mondial, ajută România în efortul de a convinge companiile din străinătate să investească în ţara noastră.

‘Fiecare din concluziile formulate de analiştii The Economist Intelligence Unit reprezintă un vot de încredere dat economiei româneşti şi perspectivelor bune avute de ţara noastră pentru anii următori. Practic, acest raport oferă o analiză riguroasă a tuturor rezultatelor economice înregistrate de România. Semnale precum creşterea economică de 2,4% în 2013, cu perspective şi mai bune pentru perioada următoare, producţia industrială şi exporturile crescute, prognoza scăderii graduale a inflaţiei începând cu anul viitor sunt tot atâtea argumente care legitimează politicile economice de până acum ale Guvernului Ponta.

Astfel de rapoarte sunt urmărite de investitorii potenţiali, de cei care doresc să vină cu bani şi afaceri noi în Europa de Sud-Est, cântărind mult în deciziile de business pe care aceste companii le iau. Faptul că România este recunoscută de către analiştii The Economist Intelligence Unit drept a treia ţară din Uniunea Europeană din perspectiva ratei creşterii economice reprezintă o bilă albă pentru ţara noastră.

România are nevoie de astfel de semnale, pentru că ele ajută Guvernul României în atingerea obiectivelor prezentate de primul-ministru Victor Ponta în cadrul Planului Naţional de Investiţii. Veştile bune, recunoscute în plan internaţional, atrag decizii şi investiţii importante, cu efecte pozitive pentru economie şi viaţa de zi cu zi a românilor.’
http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/211665-Comunicat-de-pres-Ionu-Vulpescu-PSD.html

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe