Bogdan Daradan
Publicat în 25 iunie 2012, 15:35 / 219 elite & idei

Irina Negulescu a cucerit America prin picturile ei…

Irina Negulescu a cucerit America prin picturile ei…

Irina Negulescu a părăsit ţinutul mioritic cu doar câteva luni înainte de căderea lui Ceauşescu, în anul 1989. Dupa o „haltă” de un an de zile în New York, şi-a făcut bagajele şi a plecat spre ţinuturi…mai calde, aterizând tocmai pe coasta de vest a Americii, mai precis în San Diego, o locaţie paradisiacă cu o peisagistică superbă care, pentru pictori, reprezintă un adevarat „artist delight”.

Născută pe buza Mării Negre, la Constanţa, pictorul Irina Negulescu, „a dat” Marea Neagră pe Oceanul Pacific. Dragostea pentru apă a făcut-o să aterizeze pe ţărmul Oceanului Pacific, unde locuieşte şi în prezent. Astfel, Marea Neagră a fost „upgradată” şi ridicată la rangul de Ocean. Irina Negulescu este un artist plastic şi un muralist talentat, un full artist, cum spun americanii, şi, ca o curiozitate (sau nu), multe dintre creaţiile sale au ca temă de fundal – apa. Probabil acest element este tatuat în ADN-ul ei – de vină fiind, poate, influenţa Mării Negre – deoarece în multe dintre picturile sale care au ca tematică femeia, apa este un element omniprezent pe fundal.

Am avut plăcerea să o cunosc pe Irina şi în doar câteva cuvinte pot să spun că este o femeie modestă şi frumoasă, cu un aer şi o ţinută adolescentină, „posesoare” a unui spirit independent, de învingător. Personalitatea ei optimistă, veselă şi vibrantă aduce bună dispoziţie celor din jur, fiind purtătoarea unui zâmbet fermecător, fără de care nu iese din casă, şi care, la intervale neregulate, se transformă într-un râs contagios care „infectează” şi farmecă audienţa. Caracterul său frumos şi sincer dublat de un talent artistic deosebit fac din Irina un combo de succes.

Pasiunea pentru desen şi pictură a început din fragedă copilărie, de la vârsta de cinci ani – mărturie stau mobila şi pereţii din apartamentul familiei sale care erau pe post de „şevalet” în momentele când inspiraţia şi creativitatea Irinei încerca să se materializeze, exprimându-se şi în plan fizic. Talentul său a fost şlefuit timp de 3 ani la Şcoala Populară de Artă din Constanţa , iar apoi a fost aprofundat în USA, unde şi-a continuat studiile. Irina a sosit în USA în anul 1989, după care a urmat între anii 1992 – 1995, San Diego Messa College unde a absolvit şi obţinut o diplomă în Fine Arts and Design.

Însă, nu s-a oprit aici, şi a continuat între anii 1996 – 1999 cursurile Universităţii din San Diego. Iată şi câteva dintre premiile, nu puţine, care i-au răsplătit talentul artistic, care legitimează statutul Irinei Negulescu de autentic artist profesionist:
1993 – Marele premiu: „Got to have Art” show, Emerald Shapery.
1993 – Premiul special: The Fashion Symposium and in Illustration, Los Angeles, CA.
1994, 1995, 1996 -Locul intai: Clairemont Annual Juried Show..
1993, 1994, 1995 – Locul intai: The student Art Walk Show
1995 – Locul intai: The San Diego Symphony Tower California Student Art Competition.
Apariţiile tv, radio şi radio-internet întregesc imaginea pictorului de succes care îşi trăieşte visul american, un vis pe care îl trăieste cu ochii deschişi într-o zonă de paradis a Americii – oraşul San Diego.

interviu publicat pe site-ul www.gândaculdecolorado.com

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe