Adriana
Publicat în 23 aprilie 2013, 22:13 / 110 elite & idei

Iulian Chifu: România nu susține şi nu respinge nici un lider de partid de la Chișinău

Iulian Chifu: România nu susține şi nu respinge nici un lider de partid de la Chișinău
+ Observator

Singura susținere a România față de R. Moldova se refera la perspectiva de a avea o majoritate solidă pro-europeană, alcătuită din toate forțe politice care pot susține reformele. Declarația aparține consilierului Președintelui României, Iulian Chifu și a fost făcută pentru TRIBUNA.

Demnitarul român a respins speculațiile precum că România a devenit mai rezervată în ceea ce privește atitudinea sa față de Partidul Liberal din R. Moldova. „Nu există o poziție de nici un fel față de liderii politici sau partidele din Republica Moldova. Nu am cunoștințe de nici un fel la acest subiect. Sînt aprecieri și comentarii media”, a spus Iulian Chifu.

Consilierul român a recomandat clasei politice de la Chișinău să evite o majoritate conjuncturală, realizată cu voturi „întîmplătoare” de la independenți și să evite întîrzierea reformelor.

„România nu își declină nici un fel de dorință, sprijin sau de respingere a unor personalități politice, nu susține şi nu respinge nici un lider de partid sau candidat la poziția de Prim-ministru”, a mai accentuat Iulian Chifu.

www.tribuna.md

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe