OraNoua.ro
Publicat în 4 martie 2013, 22:04 / 246 elite & idei

Iulian Chifu, şi-a schimbat temporar numele, aderând la ”mişcarea pro-Schengen” de pe Facebook

Iulian Chifu, şi-a schimbat temporar numele, aderând la ”mişcarea pro-Schengen” de pe Facebook

Scandalul pe tema aderării României în spaţiul Schengen s-a mutat pe Facebook, unde peste 100 de utilizatori şi-au adăugat cuvântul „Schengen” în dreptul numelui. Printre ei se află şi consilierul prezidenţial, Iulian Chifu. Iniţiativa îi aparţine Angelei Tocilă, un blogger din Oradea, transmite Gandul.info.

„Eu am avut iniţiativa, fără niciun motiv. După primele 5 minute primisem like-uri, dar nimeni nu-şi schimbase numele în afară de mine, probabil de teama de a nu cădea în ridicol. Apoi s-au urnit, se pare că simplitatea are trecere. N-am gândit-o, a fost o idee de moment. Până acum şi-au schimbat numele peste 100 de utilizatori, dar după cum văd, ritmul e în creştere”, a spus Angela „Schengen” Tocilă, contactată de gândul.

Întrebată care este motivul pentru care a iniţiat această mişcare, orădeanca spune că „este nevoie de un semnal de alamă pentru România”.

„Este o variantă de implicare, chiar dacă e una simbolică. Nu mi-am propus nimic, a fost o idee şi atât, care s-a dovedit a fi buna. Vreau să trag un semnal de alarmă pentru că eu cred că suntem pe o pantă pe care alunecăm uşor la vale. Mă tem de ce-i mai rău, mă tem că vom zbura şi din UE. Acesta pare sa fie trendul”, crede Tocilă.

Orădeanca a postat pe contul ei de Facebook, în urmă cu câteva ore, un mesaj prin care îi îndemna pe utilizatori să-şi schimbe numele, de la setările contului, în Schengen.

La scurt timp, postarea a strâns peste 60 de aprecieri şi peste 50 de comentarii. Printre persoanele care şi-au schimbat numele se numără şi consilierul prezidenţial Iulian Chifu.

 

Aderarea României la Schengen a iscat un adevărat scandal, cel puţin în ultima perioadă. După lungi discuţii între liderii europeni pe această temă şi după mai multe amânări, ministrul de Interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich, a anunţat că ţara sa se va opune aderării României la Schengen. Prima reacţie a fost chiar a ministrului de Externe, Titus Corlăţean, care a declarat, la un post de televiziune, că „România nu mai e interesată de acest lucru”, afirmaţie susţinută şi de Crin Antonescu şi de premierul Victor Ponta.

Sursa – gandul.info

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe