OraNoua.ro
Publicat în 28 septembrie 2016, 21:11 / 309 elite & idei

Iulian Fota si Laurentiu Stefan la Washington – Reuniuni si dezbateri la ALIANTA si CEPA

Iulian Fota si Laurentiu Stefan la Washington – Reuniuni si dezbateri la ALIANTA si CEPA

„O saptamana buna pentru dezvoltarea relatiilor romano-americane. Luni si marti , la Washington a avut loc a cincea runda a Dialogului Strategic. O importanta delegatie guvernamentala s-a deplasat in SUA pentru discutii pe securitate , energie, comert si educatie. Una din deciziile importante este aceea a cresterii numarului si calitatii schimburilor academice dintre Romania si SUA.

Marti seara a avut loc reuniunea organizatiei ALIANTA, organizatie a americanilor si romanilor doritori sa sprijine dezvoltarea relatiilor romano-americane.

Miercuri si joi , CEPA, singurul think-tank din Washington focalizat pe Europa Centrala are conferinta anuala. Doua zile de dezbateri pe problematica de securitate a Europei Centrale si a dezvoltarii relatiilor SUA cu statele din aceasta zona. Din Romania participa subsemnatul si consilierul prezidential Laurentiu Stefan, care dealtfel va fi si panelist.

O saptamana foarte buna, cu multi romani la Washington. Nu este o intimplare. A fost felul americanilor de a ne aduce pe toti in aceeasi saptamana, pentru a sublinia inca o data importanta Romaniei pentru SUA, la cinci ani de la semnarea Declaratiei de Parteneriat Strategic.” a transmis Iulian Fota pe Facebook.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe