OraNoua.ro
Publicat în 20 octombrie 2013, 20:00 / 396 elite & idei

Iulian Iancu: Ținta de 20% privind sursele regenerabile de energie la nivel european este compromisă

Iulian Iancu: Ținta de 20% privind sursele regenerabile de energie la nivel european este compromisă

Țintele asumate de Uniunea Europeană privind eficiența energetică și sursele regenerabile de energie sunt compromise, a declarat joi Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, prezent la simpozionul Lumina Led, organizat de Electromagnetica.

‘Suntem în afara țintelor asumate de Uniunea Europeană. În acest moment, în ceea ce privește ținta de creștere a eficienței energetice, suntem la 8,6%, foarte departe de 20%, cât avem obiectiv pentru 2020. Ținta privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon este, de asemenea, un eșec. 58% din emisiile Planetei de dioxid de carbon le emit doar 10 state. Ținta de energie regenerabilă de 20% este și ea compromisă, ca urmare a pasului înapoi făcut de statele membre’, a spus Iancu, referindu-se la reducerea subvențiilor pentru energiile regenerabile, ca urmare a creșterii prețurilor.

El a afirmat că, în România, există pierderi de 27% în sistemul energetic național, ceea ce înseamnă 4 miliarde de dolari pe an. ‘Pierderea la consumatorul final este cu 20% mai mare decât a oricăruia dintre statele europene’, a adăugat Iancu.

El a subliniat importanța inovării în sectorul energetic, în special în București, orașul cu cea mai mare necesitate a reducerii costurilor.

‘Orașul cu cele mai mari subvenții pentru energia termică este Bucureștiul. Orașul cu cea mai acută necesitate a reducerii costurilor având în vedere factura energetică este Bucureștiul. Capitala este primul oraș care ar trebui să-și promoveze un masterplan în domeniul energetic’, a mai spus Iancu. AGERPRES/(AS — autor: Florentina Cioacă, editor: Nicoleta Gherasi)

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe