OraNoua.ro
Publicat în 20 octombrie 2013, 20:00 / 263 elite & idei

Iulian Iancu: Ținta de 20% privind sursele regenerabile de energie la nivel european este compromisă

Iulian Iancu: Ținta de 20% privind sursele regenerabile de energie la nivel european este compromisă

Țintele asumate de Uniunea Europeană privind eficiența energetică și sursele regenerabile de energie sunt compromise, a declarat joi Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, prezent la simpozionul Lumina Led, organizat de Electromagnetica.

‘Suntem în afara țintelor asumate de Uniunea Europeană. În acest moment, în ceea ce privește ținta de creștere a eficienței energetice, suntem la 8,6%, foarte departe de 20%, cât avem obiectiv pentru 2020. Ținta privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon este, de asemenea, un eșec. 58% din emisiile Planetei de dioxid de carbon le emit doar 10 state. Ținta de energie regenerabilă de 20% este și ea compromisă, ca urmare a pasului înapoi făcut de statele membre’, a spus Iancu, referindu-se la reducerea subvențiilor pentru energiile regenerabile, ca urmare a creșterii prețurilor.

El a afirmat că, în România, există pierderi de 27% în sistemul energetic național, ceea ce înseamnă 4 miliarde de dolari pe an. ‘Pierderea la consumatorul final este cu 20% mai mare decât a oricăruia dintre statele europene’, a adăugat Iancu.

El a subliniat importanța inovării în sectorul energetic, în special în București, orașul cu cea mai mare necesitate a reducerii costurilor.

‘Orașul cu cele mai mari subvenții pentru energia termică este Bucureștiul. Orașul cu cea mai acută necesitate a reducerii costurilor având în vedere factura energetică este Bucureștiul. Capitala este primul oraș care ar trebui să-și promoveze un masterplan în domeniul energetic’, a mai spus Iancu. AGERPRES/(AS — autor: Florentina Cioacă, editor: Nicoleta Gherasi)

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe