OraNoua.ro
Publicat în 16 martie 2016, 18:38 / 193 elite & idei

Kelemen Hunor: Dacă ne respectăm, atunci reușim să fim și liberi și să ne păstrăm identitatea noastră națională

Kelemen Hunor: Dacă ne respectăm, atunci reușim să fim și liberi și să ne păstrăm identitatea noastră națională

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat marți, la Satu Mare, că Ziua maghiarilor de pretutindeni este una importantă pentru fiecare maghiar și că dacă românii și maghiarii se respectă reciproc, vor reuși să-și păstreze identitatea națională.

„Este sărbătoarea națională pentru orice maghiar indiferent unde trăiește în lume. E o sărbătoare importantă fiindcă este legată de lupta pentru libertate și în secolul XXI fiecare om, fiecare comunitate, fiecare națiune are nevoie de libertatea și ceea ce cred eu în continuare, că nu poate nimeni să fie liber dacă cel care trăiește lângă el nu are libertatea deplină și acest lucru înseamnă și siguranța zilei de mâine, siguranța de a-și păstra identitatea națională. Deci eu sunt convins că în secolul XXI maghiarii și românii în această zonă a Europei, în această țară, în România, sunt condamnați la libertate, bineînțeles condamnați între ghilimele, și împreună sunt condamnați la libertate. Dacă ne respectăm, atunci reușim, vom reuși să fim și liberi și să ne păstrăm identitatea noastră națională, fiecare în așa fel încât să nu lezăm pe celălalt. Respectul reciproc este extrem de important, altfel orice tendință și orice dorință de a fi liber rămâne fără posibilitate de a se realiza”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a participat la manifestările organizate cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni în municipiul Satu Mare. Evenimentul a debutat cu o paradă a husarilor în centrul vechi al municipiului Satu Mare, după care manifestările au continuat la bustul poetului Petofi Sandor, unde a avut loc un scurt moment artistic și religios, iar liderii UDMR au susținut cuvântări.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe