OraNoua.ro
Publicat în 4 noiembrie 2015, 13:44 / 166 elite & idei

Kelemen Hunor: Demisia premierului a fost o alegere corectă și normală

Kelemen Hunor: Demisia premierului a fost o alegere corectă și normală

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că depunerea mandatului de către premierul Victor Ponta a fost „o alegere corectă și normală”, „un gest absolut de firesc”, apreciind că altele erau variantele de rezolvare a situației în urmă cu două săptămâni.

„Eu cred că în acest moment a fost o alegere corectă și normală, altă rezolvare a situației nu prea aș fi văzut eu. Eu cred că a fost un gest absolut normal din partea premierului. Acum două săptămâni erau și alte variante, dar astăzi eu cred că nu. Eu cred că e important să fie consultări cât mai repede la Cotroceni, așteptăm în orice moment o invitație din partea președintelui Iohannis și sunt câteva variante. Prima ar fi ca actuala coaliție să meargă mai departe cu un alt premier, este o variantă pe care eu nu aș susține-o și nu cred că este o soluție bună; altă variantă este o coaliție din actuala Opoziție plus cei care vor vota cu un nou Guvern, inclusiv un guvern minoritar; altă variantă — un Guvern tehnocrat, care pregătește alegerile de anul viitor, și dizolvarea Parlamentului, ultima soluție în cazul în care nu se poate ajunge la o majoritate pentru a pune un guvern”, a spus Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu vrea să facă alte speculații înainte de consultările de la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă UDMR este interesată să intre la guvernare, Hunor a spus că nu exclude această variantă.

„Nu este un scop, dar eu nu exclud aproape nimic. Exclud să susținem actuala coaliție așa cum nu am susținut-o în ultimul an, dar altceva nu exclud. Noi putem să mergem și pe varianta Guvernului tehnocrat și pe cea a Guvernului minoritar și o coaliție din care să facem parte și alegeri anticipate. Vom spune după consultări”, a arătat președintele UDMR.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe