OraNoua.ro
Publicat în 11 noiembrie 2015, 18:10 / 225 elite & idei

Kelemen Hunor: Este un pas pozitiv și necesar

Kelemen Hunor: Este un pas pozitiv și necesar

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că desemnarea de către președintele Klaus Iohannis a lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier este un pas pozitiv și necesar, în actualul context politic și social.

‘E primul pas făcut de președintele Iohannis după demisia premierului Ponta, desemnarea domnului Dacian Cioloș pentru funcția de prim ministru. A fost un pas, zic eu, reușit, pozitiv, eu apreciez ca și un pas necesar, absolut pozitiv în condițiile date, când există tensiuni, așteptări din partea societății și când e nevoie de un guvern tehnocrat. (…) Și eu am spus încă de săptămâna trecută că noi credem că va trebui un om gen Dacian Cioloș sau am mai dat un alt nume, Bogdan Olteanu, deci am fost foarte aproape (…) și acum pasul și mingea e la domnul Dacian Cioloș. El trebuie să facă următorul pas, următoarea mișcare și consider că va avea nevoie de un sprijin politic parlamentar, că altfel nu poți să guvernezi un an de zile’, a declarat Kelemen Hunor, pentru AGERPRES.

Întrebat dacă UDMR îl va susține pe Dacian Cioloș, liderul UDMR a spus că așteaptă mai întâi să aibă o discuție cu premierul desemnat, după care Uniunea va lua o decizie.

‘Nu spunem în acest moment că îl susținem, nu spunem că nu îl susținem. Așteptăm o discuție, fiindcă așa e corect, să vedem ce vrea să facă omul. Nu am semnat, nu semnăm pentru nimeni, dar după ce vom avea o discuție cu el, dacă va solicita o astfel de discuție, bineînțeles că vom lua o decizie. Dar primul pas din partea președintelui a fost un pas pozitiv și declarația domnului Cioloș mă face să cred că foarte repede va începe consultările cu grupurile parlamentare’, a spus Kelemen Hunor.

Despre Dacian Cioloș, președintele UDMR a spus că este un om corect și foarte bine pregătit, ‘care înțelege foarte repede ceea ce e de făcut’.

‘Noi îl știm pe Dacian Cioloș, am guvernat împreună, am lucrat cu el când era comisar european și dincolo de faptul că este un om foarte bine pregătit este și un om corect și un om care înțelege foarte repede ceea ce e de făcut’, a punctat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, noul premier va putea, dincolo de realizarea bugetului, să inițieze anumite proiecte politice, chiar unele reforme, iar în acest sens prioritățile UDMR sunt cele ale societății românești și ale comunității maghiare.

‘Prioritățile noastre sunt prioritățile societății românești, prioritățile comunității maghiare pentru un an de zile, interesele generale. Și, din acest punct de vedere, eu cred că economia, locurile de muncă, partea socială sunt pe primul loc, dincolo de interesele comunității maghiare și sunt convins că nu va veni în fața Parlamentului fără să fie sigur că va obține și un sprijin substanțial pentru anul ca urmează’, a arătat liderul Uniunii.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că îl desemnează pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe