OraNoua.ro
Publicat în 14 iunie 2017, 21:51 / 276 elite & idei

Kelemen Hunor: În acest moment, nu există condiția intrării UDMR la guvernare

Kelemen Hunor: În acest moment, nu există condiția intrării UDMR la guvernare

În acest moment, nu există condiția intrării UDMR la guvernare, a declarat, marți, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că acest subiect nu poate fi discutat atât timp cât există un premier, o coaliție majoritară.

„În acest moment, nu există condiția intrării la guvernare, există un Guvern, un premier, o majoritate, o coaliție, deci iarăși speculații nu pot să fac. Nici discuții nu pot să fac, când există un Guvern, majoritate, coaliție, premier. Eu sunt deschis la discuții cu oricine, dar pe lucruri concrete, nu pe vise, nu pe lucruri care deocamdată nu există. Nu este treaba mea, este treaba celor care speculează de dimineață până seara și trăiesc bine din speculații”, a afirmat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă UDMR este dispus să intre la guvernare.

El a spus că UDMR nu a primit nicio invitație de a intra la guvernare.

„Nu am primit nicio invitație oficială de intrare la guvernare. (…) Până există premier, până când există coaliție, până când coaliția are majoritate, nu este un subiect despre care noi putem discuta, speculații, avioane, elicoptere, nu este treaba noastră să discutăm despre astfel de chestiuni. Deci, până când există Guvern, cu premier, cu majoritate nu intrăm în astfel de discuție”, a subliniat liderul UDMR.

Întrebat dacă s-ar crea o criză politică în cazul căderii Guvernului, Kelemen Hunor a spus: „Nu știu, de ce să cadă Guvernul? Are majoritate, cineva a vrut să introducă o moțiune de cenzură? Altfel nu cade Guvernul. Doar în urma unei moțiuni de cenzură cade Guvernul”.

Întrebat cum ar vota UDMR în cazul în care PSD ar introduce o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, Kelemen Hunor a răspuns: „Eu vă întreb pe dumneavoastră: ați mai văzut vreodată o coaliție care depună o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern?”

Liderul UDMR a adăugat că nu discută variante, ci fapte.

„Când ei (cei de la PSD și ALDE — n.r.) depun ceva, va fi o situație nouă, dar puțin probabil că PSD, ALDE inițiază o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Și dacă nu trece, ce fac?”, a completat Kelemen Hunor.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe