OraNoua.ro
Publicat în 30 septembrie 2015, 16:55 / 187 elite & idei

Kelemen Hunor: Membrii grupurilor parlamentare ale UDMR vor vota împotriva Guvernului

Kelemen Hunor: Membrii grupurilor parlamentare ale UDMR vor vota împotriva Guvernului

Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, a declarat marți, de la tribuna Parlamentului, că membrii grupurilor UDMR vor vota împotriva Guvernului, susținând că sunt „nenumărate” motive pentru care ar trebui ca acest Executiv să lase locul unei echipe noi.

„Membrii grupurilor parlamentare ale UDMR, de data aceasta, vor vota împotriva Guvernului. În același timp, votul nostru nu trebuie considerat pentru susținerea moțiunii de cenzură. Moțiunea de cenzură, ca instrument instituțional și democratic, trebuie să se îndrepte împotriva Guvernului și nu împotriva unei singure persoane și nu îndreptată împotriva unei presupuse fapte care nu are legătură cu munca din Guvern. (…) Votul nostru va fi împotriva Guvernului, fiindcă avem nenumărate motive să spunem că acest Guvern ar trebui să lase locul unui Executiv nou, unei echipe noi”, a precizat Kelemen Hunor, la dezbaterea moțiunii de cenzură inițiate de liberali.

El a afirmat că „investițiile sunt ca și inexistente, activitatea centrală și-a pierdut busola, iar ordonanțele de urgență dezechilibrează raportul între legislative”.

Pe de altă parte, liderul UDMR a spus că nu crede că se va pune problema unor consecințe politice în urma exprimării unui vot în Parlament. „Câțiva colegi m-au întrebat dacă votul nostru va avea consecințe negative asupra noastră, asupra electoratului nostru. Eu vreau să cred că nu vor exista astfel de consecințe, că după 25 de ani nu se pune problema sancțiunilor. Vreau să cred că relațiile dintre majoritate și minoritățile etnice nu se văd doar prin prisma votului din Parlament. Vreau să cred că nu se pune problema răzbunării politice din cauza unui vot exprimat în Parlamentul României”, a declarat președintele UDMR.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe