OraNoua.ro
Publicat în 13 ianuarie 2016, 19:24 / 211 elite & idei

Kelemen Hunor nu exclude posibilitatea ca UDMR să intre la guvernare după alegerile parlamentare

Kelemen Hunor nu exclude posibilitatea ca UDMR să intre la guvernare după alegerile parlamentare

Uniunea Democrată Maghiară din România trebuie să-și mobilizeze electoratul în 2016 mult mai puternic decât acum patru ani, a declarat joi președintele formațiunii, Kelemen Hunor, care nu exclude posibilitatea ca UDMR să intre la guvernare după alegerile parlamentare.

„Pentru noi, mai ales alegerile parlamentare reprezintă o provocare în plus, nu neapărat alegerile locale, pentru că la alegerile locale avem în jur de două sute, două sute și ceva de primari, noi am fixat ținta de a păstra acest număr de primari, putem adăuga două-trei-patru-cinci-șase localități, putem pierde două-trei-patru-cinci-șase localități, dar tot în jur de două sute de localități putem câștiga noi în 2016, conform estimărilor noastre. Provocarea uriașă este la parlamentare, pentru că pragul de 5% pentru noi în fiecare an electoral este o provocare și din cauza problemelor demografice în primul rând, dar sunt și alte cauze. Eu sunt convins că în 2016 noi vom reuși să asigurăm o reprezentare proporțională și acest lucru este important. Dar pentru acest lucru trebuie să mobilizăm electoratul nostru, comunitatea maghiară, mult mai puternic decât am reușit să o facem în 2012, de exemplu”, a spus Kelemen Hunor, la RFI.

Întrebat dacă vede formațiunea sa la guvernare după alegerile parlamentare, el a răspuns că nu exclude această posibilitate, chiar dacă în acest moment pentru UDMR este importantă păstrarea reprezentării proporționale.

„În acest moment nu sunt eu foarte îngrijorat dacă vom fi la guvernare sau nu vom fi la guvernare. Eu cred că pentru noi important este să păstrăm reprezentarea proporțională în Parlamentul României și apoi, dacă lucrurile merg într-o anumită direcție, sigur, nu exclud nici această variantă, nu pot exclude și nici un om politic nu poate exclude varianta de a intra în Executiv (…), dar în acest moment nu ăsta este scopul nostru principal, ci de a păstra reprezentarea proporțională, să avem grupuri parlamentare și în Senat, și în Camera Deputaților, după alegerile din 2016”, a precizat președintele UDMR.

În opinia acestuia, 2017 va fi un an complicat, în care se va trece la amendarea Constituției, la reforma administrativă și teritorială, regionalizare.

Ultima ora:

ObservatorAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

PoliticAnca Dragu: „Lucrurile se desfăşoară civilizat la USR PLUS”

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe