OraNoua.ro
Publicat în 22 iulie 2015, 17:53 / 387 elite & idei

Kelemen Hunor: Obiectivul UDMR pentru alegerile locale de anul viitor e menținerea numărului de primari și consilieri

Kelemen Hunor: Obiectivul UDMR pentru alegerile locale de anul viitor e menținerea numărului de primari și consilieri

Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la Sfântu Gheorghe, că obiectivul Uniunii pentru alegerile locale de anul viitor este menținerea numărului de primari, consilieri locali și județeni la nivelul actual.

El a mai spus că la viitorul scrutin UDMR va face tandem cu Partidul Civic Maghiar.

„Când vorbești de obiective, tot timpul faci comparație cu alegerile precedente. Eu cred că rezultatul alegerilor din 2012 a fost un rezultat bun, cu care ne-am mândrit și dacă reușim să păstrăm mandatele la nivelul consiliilor și primari, atunci putem spune că avem un rezultat bun.

Avem peste 200 de primari, să dublăm numărul este exclus, suntem conștienți de acest lucru, putem adăuga doi-trei sau am putea avea doi în minus, dar în niciun caz să se înjumătățească nu e posibil. Eu cred că rezultatul alegerilor locale din 2012 este un rezultat bun, iar dacă obținem și în 2016 acest rezultat eu spun că e bine. (…) Știu că Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania va candida singur, au luat această decizie, nu vor colabora cu nimeni, dar noi vom colabora în multe locuri cu Partidul Civic Maghiar, asta e dorința noastră și dorința lor””, a declarat pentru AGERPRES Kelemen Hunor.

Liderul formațiunii a menționat că grupurile UDMR din Senat și Camera Deputaților se vor întâlni la sfârșitul lunii august pentru a stabili prioritățile pentru viitoarea sesiune parlamentară. El a precizat că proiectul la care „ține enorm” este Legea minorităților naționale, care e blocată de mai mulți ani în Parlament.

„Proiectul la care eu țin enorm de mult este Legea minorităților naționale, care a fost trimisă în Parlament de Guvernul Tăriceanu în 2006 sau 2007 și de atunci stă și așteaptă. Asta ar fi prioritatea mea numărul unu, dar știu că dacă nu există majoritate nu pot să trec singur acest proiect”, a mai spus politicianul.

Kelemen Hunor s-a întâlnit miercuri la Sfântu Gheorghe cu liderii UDMR Covasna, cu primarii și ceilalți aleși locali ai Uniunii, precum și cu reprezentații organizației de tineret.

Ultima ora:

ObservatorCorina Murafa, la emisiunea „Banii Azi”

PoliticMarco Badea: Două cazuri care arată cât de importantă este Uniunea Europeană pentru democrațiile fragile care au făcut parte din URSS

EconomieRadu Burnete: Cât de mult a crescut România de când a intrat în UE. Ascensiunea economică e destul de serioasă

ExternRobert Lupițu: Miniștrii de externe ai României și Olandei au discutat, la București, despre sprijinul pentru Ucraina și consolidarea apărării NATO pe flancul estic

SocialCiprian Stănescu: Câștigătoarea celei de-a treia ediții a primit premiul de 2000 de euro oferit de Social Innovation Solutions

EvenimenteAndreea Negru: Conferința „Dezvoltare sustenabilă între trend și necesitate” va avea loc în data de 22 mai

EditorialAlexandru Grumaz: „Liniile roșii” ale Orientului Mijlociu au fost șterse!

CulturaCristina Popescu: Sărbătoarea florilor la Senatul RomânieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe