OraNoua.ro
Publicat în 4 mai 2016, 21:11 / 229 elite & idei

Klaus Iohannis: O democrație fără o presă liberă nu poate fi autentică

Klaus Iohannis: O democrație fără o presă liberă nu poate fi autentică

Președintele Klaus Iohannis spune că o democrație nu poate fi autentică fără o presă liberă și îi încurajează pe jurnaliști să rămână obiectivi și determinați să afle și să prezinte întotdeauna adevărul.

„Ziua Mondială a Libertății Presei este un prilej de reflecție asupra rolului important pe care îl are mass-media în societate. Servirea interesului public și informarea corectă a cetățeanului reprezintă repere fundamentale în exercitarea profesiei de jurnalist. O democrație fără o presă liberă nu poate fi una autentică”, a scris Iohannis, marți, pe pagina sa de Facebook.

El le transmite cele mai bune gânduri tuturor jurnaliștilor și îi încurajează ca „și în cele mai dificile momente ale activității lor să rămână obiectivi și determinați să afle și să prezinte întotdeauna adevărul”.

În 1993, ONU a declarat data de 3 mai Ziua Mondială a Libertății Presei.

Ultima ora:

ObservatorAlina Rizi: Light in the park la Cluj

PoliticAnca Dragu: „Lucrurile se desfăşoară civilizat la USR PLUS”

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAlina Rizi: Light in the park la Cluj

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialBarbu Mateescu: Puneți-vă centurile, pilotează PNLClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe