OraNoua.ro
Publicat în 10 februarie 2016, 19:39 / 212 elite & idei

Klaus Iohannis participă la Conferința de securitate de la Munchen; șeful statului va vorbi despre viitorul NATO

Klaus Iohannis participă la Conferința de securitate de la Munchen; șeful statului va vorbi despre viitorul NATO

Președintele Klaus Iohannis va efectua, începând de joi, o vizită de lucru în Bavaria și va participa la Conferința de securitate de la Munchen, care se desfășoară în perioada 12-14 februarie.

Șeful statului se va întâlni joi cu președintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm, iar vineri cu premierul bavarez, Horst Seehofer, alături de care va susține declarații de presă. Potrivit unor surse oficiale, interesul României este să atragă cât mai mulți investitori din Bavaria.

Vineri va avea loc sesiunea de deschidere a Conferinței de securitate de la Munchen. Șeful statului este vorbitor principal sâmbătă în cadrul conferinței, la panelul dedicat viitorului NATO.

Printre subiectele care vor fi discutate la conferință se numără poziția față de Federația Rusă, criza refugiaților, viitorul NATO, terorismul, situația din Siria, Ucraina și din Africa, schimbările climatice.

„În ceea ce privește Rusia, poziția României este că această țară trebuie să respecte acordurile de la Minsk integral. (…) În momentul de față nu se pune problema ridicării sancțiunilor asupra Rusiei. De asemenea, nu credem că soluția cea mai bună ar fi o izolare totală a Rusiei. Pe anumite paliere dialogul poate fi menținut, cum este Siria”, au declarat, marți, surse oficiale.

Conferința de la Munchen oferă posibilitatea unor întâlniri bilaterale între participanți. La reuniune vor participa șefi de stat, premieri, comisari europeni, miniștri din mai multe țări.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe