OraNoua.ro
Publicat în 2 septembrie 2015, 17:11 / 204 elite & idei

Klaus Iohannis: România este interesată să-și valorifice avantajele de care dispune în domeniul energetic

Klaus Iohannis: România este interesată să-și valorifice avantajele de care dispune în domeniul energetic

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom, context în care a exprimat interesul României de valorificare a avantajelor în domeniul energetic, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, care a avut loc în contextul asocierii celor două companii pentru explorarea și exploatarea resurselor de țiței și gaze naturale din Marea Neagră, au fost discutate perspectivele economice și de investiții ale asocierii ExxonMobil-OMV Petrom, precum și provocările comerciale pe termen mediu și lung ale acestui proiect.

„Președintele Klaus Iohannis a reiterat potențialul major al României în domeniul resurselor energetice, precum și interesul țării noastre de a-și valorifica, în mod sustenabil și competitiv, avantajele de care dispune în domeniul energetic”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, reprezentanții celor două companii au subliniat importanța stabilității și predictibilității în plan fiscal și legislativ, astfel încât investițiile majore, care au fost și vor fi efectuate în continuare în spațiile maritime ale României, să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu și lung.

În context, au fost menționate beneficiile mutuale ale explorării și exploatării resurselor din zona Mării Negre, cu precădere în contextul geopolitic și economic actual.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe