OraNoua.ro
Publicat în 8 iulie 2015, 15:56 / 301 elite & idei

Klaus Iohannis: SIE trebuie să-și consolideze instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice

Klaus Iohannis: SIE trebuie să-și consolideze instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la ceremonia de învestitură a lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe, context în care a afirmat că SIE trebuie să-și consolideze instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice.

Potrivit Administrației Prezidențiale, în cadrul evenimentului, șeful statului a subliniat poziția importantă a SIE în recent adoptata Strategie Națională de Apărare, mai ales în contextul modificărilor geopolitice rapide din regiune.

„Președintele României a precizat, de asemenea, că Serviciul de Informații Externe se află în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenționale din afara granițelor, de aceea trebuie să-și consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se referă la evaluare strategică, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie în momente de criză întemeiată pe informație reală, exactă și la timp”, arată sursa citată.

Șeful statului a adăugat că rolul Serviciului este important și din perspectiva relațiilor și cooperării euroatlantice și internaționale, unde prin contribuțiile specifice și-a dovedit eficiența în domeniul analizei strategice și în promovarea multiplelor interese naționale.

În finalul intervenției sale, președintele Iohannis a mulțumit angajaților SIE pentru că au acționat în mod profesionist, îndeplinindu-și cu succes misiunile desfășurate.

Totodată, el și-a exprimat convingerea că Serviciul de Informații Externe își va consolida atât performanțele în planul activității specifice, cât și rolul de partener activ în formatele de lucru care privesc asigurarea securității naționale.

La ceremonia care a avut loc la sediul SIE au mai participat consilierii prezidențiali Dan Mihalache și Ion Oprișor.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit săptămâna trecută de Parlament director al SIE.

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe