Ana Iosif
Publicat în 16 martie 2012, 09:25 / 246 elite & idei

La Chişinău a început şedinţa specială a Parlamentului în cadrul căreia deputaţii vor încerca din nou să aleagă şeful statutului

La Chişinău a început şedinţa specială a Parlamentului în cadrul căreia deputaţii vor încerca din nou să aleagă şeful statutului

La şedinţă participă 65 de deputaţi, din totalul de 101. Deşi opoziţia comunistă anunţase anterior că nu va participa la şedinţă, trei deputaţi din această fracţiune au declarat vineri dimineaţa că sunt delegaţi să asiste, pentru a nu admite încălcări ale procesului de vot.

Pentru alegerea preşedintelui sunt necesare cel puţin 61 de voturi, dar Alianţa pentru Integrare Europeană dispune doar de 58 de mandate.

La funcţia de preşedinte candidează judecătorul Nicolae Timofti, candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană.

Dacă nu va fi ales şeful statului, parlamentul va mai putea să organizeze alt tur în decurs de 30 de zile, iar în caz de eşec legislativul va fi dizolvat şi vor avea loc noi alegeri parlamentare anticipate.

Autorităţile de la Chişinău au luat măsuri sporite de securitate vineri, când parlamentul urmează să aleagă preşedintele.

Măsuri sporite de securitate de frica un nou 7 aprilie

Palatul Republicii, unde se desfăşoară şedinţele Parlamentului Republicii Moldova, a fost înconjurat vineri dimineaţa de poliţişti cu echipamente speciale şi a fost instalat un gard de protecţie. În acelaşi timp, aproximativ o sută de persoane, foşti colaboratori ai forţelor de ordine, manifestează în favoarea Alianţei pentru Integrare Europeană.

Măsurile de protecţie au fost luate după ce opoziţia comunistă, care nu recunoaşte legitimitatea alegerilor, a anunţat pentru vineri proteste de amploare. În acest context, biroul permanent al legislativului a decis ieri seara modificarea orei şedinţei parlamentului de la 15.00, cum era anunţată iniţial, la ora 8.00.

 

 

Ultima ora:

ObservatorCorina Murafa: Fără schimbarea comportamentelor individuale nu ne vom putea schimba ca societate

PoliticAnca Dragu: „Vă îndemn să vă programaţi pentru vaccinare”

EconomieSergiu Manea: Propunerea noastră trebuie să fie despre valoare adăugată

ExternSilviu Nate: De ce Marea Neagră a devenit o variabilă indispensabilă în calculul geopolitic global?

SocialCorina Murafa: Fără schimbarea comportamentelor individuale nu ne vom putea schimba ca societate

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, Ionuț Stanimir, Ciprian Stănescu: Future Youth Summit

CulturaVasile Pușcaș: ”Onestitatea istoricului”. Înainte de a scrie istoria românilor, a învățat limba lor

EditorialFlorin Luca: Despre competenţele viitoruluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe