Matei Bogdan
Publicat în 12 ianuarie 2022, 15:37 / 132 elite & idei

Ligia Deca: A fost lansat în dezbatere publică Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”

Ligia Deca: A fost lansat în dezbatere publică Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”


Astăzi a fost lansat în dezbatere publică Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de grupul de lucru tematic înființat la nivelul Administrației Prezidențiale în anul 2021, la inițiativa Președintelui României. Mulțumim tuturor celor care au contribuit voluntar la elaborarea acestui document.

Raportul este o continuare firească a Proiectului România Educată. Schimbările climatice influențează direct economia și calitatea vieții unei populații. Lipsa măsurilor pentru un mediu sănătos accentuează sărăcia și toate celelalte „crize”.

Așadar declarațiile politicianiste conform cărora educația privind schimbările climatice și mediul nu este o prioritate fac dovada unei carențe educaționale pe care dorim să o remediem.

Pentru claritate – nu ne propunem o materie obligatorie, ci o abordare integrată și sustenabilă. Pentru mai multe detalii, puteți accesa raportul la: https://www.presidency.ro/ro/media/clima-si-sustenabilitate/raportul-educatia-privind-schimbarile-climatice-si-mediul-in-scoli-sustenabile. Contribuțiile tuturor celor interesați sunt așteptate până la 11 februarie 2022.

Ultima ora:

ObservatorGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialAlexandru Grumaz: După Putin ultranaționaliști? (III) (lecții din războiul din Ucraina)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe