Matei Bogdan
Publicat în 22 noiembrie 2022, 19:12 / 33 elite & idei

Ligia Deca, avertisment pentru toți profesorii: Absența la oră nu este mijloc de pedeapsă

Ligia Deca, avertisment pentru toți profesorii: Absența la oră nu este mijloc de pedeapsă

Un chestionar efectuat de Consilului Național al Elevilor, în rândul a 22.000 de elevi și profesori, arată că 41,7% au spus că li s-a trecut absență în catalog, cel puțin o dată, deși se aflau în sala de curs.

În acest context, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a atras atenţia că una dintre situațiile care i-au atras atenția a fost folosirea absenței drept pedeapsă.

„Jumătate dintre elevii care au luat parte la consultare și nu am fost puțini, spun că deși au fost prezenți la orele de curs, cel puțin odată au fost sancționați cu absență de către profesor, aceasta din urmă fiind folosită ca mijloc de coerciție în sala de curs. Aș dori să subliniez că absența la oră nu este și nu ar trebui să fie mijloc de coerciție sau de pedeapsă. Ea constată existența elevului în sală, nu ar trebui să constituie un instrument punitiv al profesorului și aici cred că avem de lucrat cu anumite mentalități, dar probabil avem să-i ascultăm și pe profesori în a-i înțelege de ce se simt forțați să recurgă la astfel de metode”, a atras atenţia ministrul Educaţiei, Ligia Deca, potrivit edupedu.ro.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe