OraNoua.ro
Publicat în 20 septembrie 2017, 16:40 / 339 elite & idei

Liviu Mureșan: Trebuie pus carne pe oasele parteneriatului cu SUA

Liviu Mureșan: Trebuie pus carne pe oasele parteneriatului cu SUA

Liviu Mureșan, președinte Eurisc, consideră că România trebuie să continuie Parteneriatul Strategic cu Statele Unite, ba ”chiar să pună carne pe oasele acestui parteneriat”. Și în completare, să încheie un acord cu Marea Britanie, după Brexit.

Președintele Eurisc afirmă că România trebuie să prezinte cu insistență atu-urile sale, ”să avem mobilitate în utilizarea a ceea ce avem deja”. Exemplul oferit de Liviu Mureșan este Centrul de Combatere a Criminalității Transfrontaliere, organism apreciat la nivel european dar insuficient promovat.

În lista cu lucruri obligatorii de făcut, Liviu Mureșan a mai trecut dezvoltarea capacității de reziliență și o participare activă la proiecte cu China.

Nu în ultimul rând, Liviu Mureșan a menționat faptul că România ar putea să își aducă o contribuție semnificativă la deschiderea de canale de comunicare cu Federația Rusă.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe