OraNoua.ro
Publicat în 19 februarie 2014, 16:22 / 184 elite & idei

Liviu Voinea a susținut evitarea utilizării banilor de la contribuabili pentru salvarea băncilor

Liviu Voinea a susținut evitarea utilizării banilor de la contribuabili pentru salvarea băncilor

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a susținut evitarea utilizării banilor de la contribuabili pentru salvarea băncilor în cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN, de la Bruxelles, precum și implicarea Consiliului Uniunii Europene în procesul de adoptare a deciziilor în cadrul mecanismului de rezoluție.

De asemenea, oficialul român a subliniat necesitatea îmbunătățirii regulilor privind împărțirea costurilor de rezoluție la nivelul unui grup și a regulilor privind intrarea statelor non-euro în respectivul acord și a condițiilor de ieșire, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice (MFP), remis marți AGERPRES,

În cadrul discuțiilor privind situația economică la nivelul Uniunii Europene, ministrul român a subliniat existența unui deficit al cererii în UE derivat din ajustarea severă a deficitului de cont curent pe seama corecției investițiilor sectorului privat și necesitatea încurajării creșterii economice prin stimularea cererii interne. Liviu Voinea a apreciat succesul programului României cu UE și FMI reflectat în rata ridicată de creștere economică din 2013.

Acordul Interguvernamental privind Funcționarea Fondului de Rezoluție, împreună cu Regulamentul privind Mecanismul Unic de Rezoluție sunt menite să asigure implementarea celei de-a doua etape a Uniunii Bancare la nivelul Uniunii Europene. Regulamentul stabilește regulile privind Mecanismul Unic de Rezoluție, iar Acordul stabilește modul în care statele participante pun la dispoziție resursele aferente Fondului Unic.

În perioada 17-18 februarie 2014, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a participat la reuniunea referitoare la Acordul Interguvernamental privind Fondul Unic de Rezoluție și la reuniunea Consiliului ECOFIN, care s-au desfășurat la Bruxelles.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe