Adriana
Publicat în 23 aprilie 2013, 22:43 / 112 elite & idei

Liviu Voinea, în discuţii cu oficiali ai Trezoreriei SUA

Liviu Voinea, în discuţii cu oficiali ai Trezoreriei SUA
+ Observator

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, s-a întâlnit, în 18 aprilie, cu Christopher Smart, adjunct al asistentului pentru Europa şi Eurasia al Secretarului Trezoreriei SUA. Printre temele discutate s-a aflat şi intenţia României de a încheia un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, se arată într-un comunicat al ministerului.

“Temele principale discutate au vizat evoluţiile în domeniul macro-economic din România, consolidarea fiscală şi perspectivele de creştere economică, finanţarea deficitului bugetar şi progresele pe linia reformelor structurale. Oficialul român a exprimat, cu acest prilej, determinarea României de a finaliza cu succes programul său cu FMI şi interesul de a încheia un nou acord. De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre absorbţia fondurilor europene în România şi despre întărirea mecanismelor de supraveghere bancară la nivel european”, se spune în comunicat.

Totodată, au fost schimbate opinii cu privire la cooperarea bilaterală româno-americană pe linia schimbului de informaţii de natură fiscală (FATCA).

Discuţiile au avut loc în cadrul vizitei pe care Ministrul Delegat pentru Buget, Liviu Voinea, o efectuează în SUA pentru participarea la Reuniunile de Primăvară ale Grupului Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional care se desfăşoară la Washington în perioada 19 – 21 aprilie.
www.puterea.ro

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe