Adriana
Publicat în 27 martie 2013, 14:54 / 107 elite & idei

Liviu Voinea: Vindem CFR Marfa pana in luna iunie

Liviu Voinea: Vindem CFR Marfa pana in luna iunie
+ Observator

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a anuntat, vineri seara, ca CFR Marfa trebuie privatizat pana la sedinta din luna iunie a board-ului FMI.

„Am devenit mult mai favorabili privatizarilor. Datoriile sunt foarte mari. Cifra exacta depaseste un miliard de lei. Regulamentul nu permite sa scapi de acele datorii”, a motivat Liviu Voinea, intr-o interventie la Realitatea TV.

„Privatizam CFR pentru a o face sa functioneze nu pentru a o inchide. Este important sa scapam de o companie care produce pierderi si sa rentabilizam indirect CFR Infrastructura”, a mai precizat Ministrul delegat pentru Buget, adaugand ca in cursul lunii iunie contractul de privatizare trebuie semnat.

Inca de la inceputul saptamanii, Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a lansat, in cadrul Consiliului TTE, invitatii de participare la procesul de privatizare al CFR Marfa. Statul roman detine 100% din capitalul social al CFR Marfa SA, care functioneaza sub autoritatea Ministerului Transporturilor si este, la ora actuala, cel mai mare operator de transport feroviar de marfa din Romania.

CFR Marfa este o societate aflata pe lista intreprinderilor publice monitorizate in cadrul acordului cu Fondul Monetar International. In urma negocierilor dintre Guvernul Roman si FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, s-a stabilit un calendar strict pentru privatizarea CFR Marfa, calendar ce prevede semnarea contractului pana la sfarsitul lunii mai 2013.
Articol publicat pe www.ziare.com

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe