OraNoua.ro
Publicat în 9 decembrie 2015, 17:06 / 295 elite & idei

Luca Niculescu: RFI România, decorat cu Ordinul Meritul Cultural

Luca Niculescu: RFI România, decorat cu Ordinul Meritul Cultural

De 1 Decembrie, RFI România a primit Ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru „profesionalismul, obiectivitatea şi dăruirea puse în realizare actului jurnalistic, impunându-se ca un exemplu de abordare responsabilă a informaţiei”.

Zi importantă pentru RFI România. De 1 Decembrie, postul nostru de radio a fost decorat de preşedintele României cu ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler.

În discursul său, şeful statului a început prin a spune că „jurnalismul este un spaţiu liber al comunicării şi al ideilor de calitate”. Ca politician, a continuat el,  „am simțit deseori direct ce înseamnă diferența dintre instituții media corecte și oneste și organisme de presă care au abdicat de la valorile jurnalismului”.

După ce a spus că RFI Romania face parte din prima categorie, preşedintele Klaus Iohannis a amintit că postul nostru de radio a implinit 25 de ani, « o vârstă frumoasă a maturității »

„Prin obiectivitate, profesionalism și independență, postul dumneavoastră de radio a devenit o voce a analizei critice de calitate, a dezbaterii autentice, a informației credibile și oneste”, a continuat preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a mai spus că „RFI România a devenit un etalon şi o comunitate de valori, de care presa românească are atâta nevoie”.

În discursul de mulţumire, directorul RFI România, Cornel Ion, a amintit că într-o perioadă în care  în lume se construiesc multe ziduri şi putine poduri, RFI Romania vrea să fie un pod, o punte solidă între două ţări şi două culturi, o comunitate de valori şi un mesaj de încredere în viitor, în valorile democraţiei şi în construcţia europeană.

Tot astăzi preşedintele Romaniei a mai decorat doua instituţii – Academia Română şi Agentia Spaţială Română.

http://www.rfi.ro

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe