Matei Bogdan
Publicat în 20 februarie 2019, 14:06 / 143 elite & idei

Lucian Anghel: Sectorul privat din România are o pondere de aproape 80% în PIB

Lucian Anghel: Sectorul privat din România are o pondere de aproape 80% în PIB

Ponderea sectorului privat în Produsul Intern Brut (PIB) al României este de aproape 80%, a declarat, luni, în conferinţa de lansare a ediţiei a III-a a proiectului „Made in Romania”, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Ponderea sectorului privat în Produsul Intern Brut (PIB), în România, este de aproape 80%. Deci, acest sector privat este esenţial pentru crearea de bunăstare, creare de locuri de muncă, de valoare adăugată. De aici, se poate finanţa absolut orice proiecte de interes naţional. Prin proiectul „Made in Romania” vrem să dezvoltăm cât se poate de mult iniţiativa privată şi acest sector, pentru că suntem onoraţi să întâlnim atât de mulţi lideri de business cu atât de multe poveşti frumoase care, practic, creează bunăstare şi valoare adăugată în această ţară”, a spus Anghel.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a lansat, luni, cea de-a treia ediţia a proiectului „Made in Romania: Liga BVB”, destinat mediului de afaceri, o iniţiativă care a debutat în urmă cu doi ani.

La evenimentul de lansare a ediţiei a III-a a „Made in Romania” a fost prezentat şi volumul „15 companii pentru creşterea economiei româneşti şi poveştile lor unice”, care creionează experienţele deosebite şi poveştile inspiraţionale ale celor 15 companii finaliste ale celei de-a doua ediţii a proiectului. Printre acestea se află: Bebe Tei, Musette, Aqua Carpatica, iHunt, Cramele Recaş, Technical Lead Qualitance, Tremend şi Allview.

Prima ediţie a proiectului „Made in Romania” a fost lansată pe data de 6 februarie 2017. Organizat pentru prima dată în istoria pieţei de capital din România, proiectul este susţinut de BVB, iar pe parcursul anului 2017, Bursa a colaborat cu 166 de companii care au fost nominalizate în faza iniţială a proiectului. Ulterior, în perioada de training a reuşit să încurajeze inovaţia şi cele mai bune practici în 50 de companii româneşti, precum şi să promoveze poveştile de succes şi echipele celor 15 companii finaliste.

Cea de-a doua ediţie a proiectului a demarat în ianuarie 2018, iar la finalul perioadei de nominalizare (15 ianuarie – 16 februarie) erau înregistrate 201 companii, cu 20% mai multe decât în prima ediţie. Din totalul companiilor înscrise BVB împreună cu membrii Comitetului de Nominalizare, format din 12 experţi din diverse ramuri ale economiei, au ales 50 de companii semifinaliste. În următoarea etapă a proiectului, Juriul a selectat 14 companii care să intre în Liga BVB, în timp ce a 15-a companie a fost aleasă prin votul public.

Informaţii privind modalitatea de desfăşurare a acestui proiect pot fi consultate direct de pe site-ul dedicat, www.bvbleague.ro.

Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzacţionare şi furnizează o gamă variată de servicii participanţilor la pieţele financiare, fiind o companie listată pe propria piaţă din anul 2010.

Ultima ora:

ObservatorAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

PoliticAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

EconomieCosmin Ghiță: Nuclearelectrica primește finanțare americană nerambursabilă pentru a găsi locuri potrivite construirii de mini-reactoare

ExternCristian Bușoi: Discuții cu ministrul sloven al educației despre dosarele legislative din timpul președinței Sloveniei la Consiliul UE, care va începe la 1 iulie 2021

SocialDaniela Vișoianu: În educație e nevoie de o vacanță. Adevărată.

EvenimenteAlexandru Lazescu: Curs gratuit de jurnalism online

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre poezia lui Marin Sorescu

EditorialGeorge Butunoiu: Clasificarea şi ierarhizarea managerilorClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe