OraNoua.ro
Publicat în 20 august 2014, 17:26 / 261 elite & idei

Lucian Isar: Propaganda prin „creştere statistică”, recesiunea tehnică pe bune şi nevoia reală de scădere a CAS şi TVA

Lucian Isar: Propaganda prin „creştere statistică”, recesiunea tehnică pe bune şi nevoia reală de scădere a CAS şi TVA

de Lucian Isar

Economia reală are nevoie de stimulare şi nu de tactici electorale. Reducerea CAS trebuie urmată de reducerea TVA. Anunţul de astăzi al INS privind creşterea economică (1,2% trim 2 2013 la trim 2 2014) reprezintă începutul dezumflării bulei manipulatorii a „creşterii statistice” şi confirmarea unui moment de recesiune tehnică în guvernarea Ponta.

„Creşterea statistică” este acea creştere anunţată de premier care nu se regăseşte nici în locuri de muncă noi, nici în bunăstare, ci doar în comunicate.

Mai mult, „creşterea statistică” este acea creştere economică la nivel de comunicare a premierului care justifică măsuri împotriva creşterii economiei reale: creşterea şi introducerea de noi taxe şi impozite, reducerea investiţiilor cu 10% în doar un an, atrageri de fonduri europene cu 50% sub nivelul anticipat, ajustari bugetare pentru tematici electorale.

„Creşterea statistică” este acea creştere pe care o poţi anunţa şi când în mod real eşti în recesiune tehnică cu două trimestre de „creştere” negativă.

Premierul Ponta poate să susţină ce vrea despre creşterea economică doar că economia reală nu minte şi mai devreme sau mai târziu Eurostat ne va spune cum stau lucrurile.

Sursa: http://adevarul.ro/

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe